Bundesliga - 2024.1.13.

A Bayern hazai győzelemmel tisztelgett Beckenbauer emléke előtt

A címvédő Bayern München 3–0-ra nyert odahaza a Hoffenheim ellen a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 17. fordulójának pénteki mérkőzésén.

Több szempontból is különleges volt a Bayern és a Hoffenheim ütközete: egyrészt ez volt Manuel Neuer 500. tétmeccse a bajor klub színeiben (a kiváló kapus ezzel utolérte Bastian Schweinsteigert a vonatkozó örökranglistán), másrészt ez volt a müncheniek első mérkőzése Franz Beckenbauer halála után. Ennek megfelelően egyperces gyászszünet előzte meg a találkozót, míg a szurkolók molinókkal búcsúztak a Császártól.

A Hoffenheim – amely Szalai Attilát ezúttal is a kispadra nevezte – nem ijedt meg ellenfelétől, s az első negyedórában többször is odaért a hazai kapu elé – igaz, komoly gólhelyzetet nem tudott kidolgozni. A 18. viszont már a bajor közönség ünnepelt: Müller passzát Jamal Musiala lőtte éles szögből a jobb oldali kapufára, ahonnan a hálóba pattant a labda.

A második félidő első perceiben még a hazaiak helyzetei maradtak ki egymás után (Musiala a kapufát találta el, Laimer lövését Baumann védte), de komoly erőket mozgósított az egyenlítés érdekében a Hoffenheim, s zsinórban három ziccert is elszórakozott. Előbb Beier közeli fejesét védte parádés mozdulattal Neuer, majd Kramaric ziccerét is hatástalanította a világbajnok kapus. Harmadszor ismét Beier vette célba a kaput, lövése a lécről vágódott a kapu fölé.

A kihagyott helyzeteket góllal büntették a bajorok, Jamal Musiala egy sakk-mattra kijátszott akció végén szerezte meg saját maga és csapata második gólját. A gól után négy perccel Grischa Prömel egy teljesen felesleges talpalásért kapta meg a második sárga lapját, megpecsételve csapata sorsát. Az i-re a pontot Harry Kane tette fel egy életerős lövéssel az utolsó percbe. Az angol csatár így 22 góllal zárta a bajnokság első felét s beállította Robert Lewandowski vonatkozó csúcsát, míg csapata győzelemmel tisztelgett Franz Beckenbauer, a Császár emléke előtt. 

NÉMET BUNDESLIGA
17. FORDULÓ
Bayern München–Hoffenheim 3–0
 (Musiala 18., 70., Kane 90.)
Kiállítva: Prömel (Hoffenheim, 74.)

Szóljon hozzá!