Serie A - 2024.1.28.

A MILAN KÉT TIZENEGYEST IS ELRONTOTT, A BOLOGNA PONTOT RABOLT MILÁNÓBÓL

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 22. fordulójában a Milan két büntetőt is kihagyott a Bologna ellen, míg a vendégek a hajrában értékesítettek egy tiz

Az eseménytelen első 30 percet Joshua Zirkzee törte meg, aki éles szögből Mike Maignan lába között a kapuba talált. Bő tíz perccel később hatalmas egyenlítési esélyt kapott a Milan. Lewis Ferguson szabálytalansága után hazai tizenegyes következett, de Olivier Giroud lövését Lukasz Skorupski hárította. A félidő vége előtt így is sikerült az egyenlítés a milánóiaknak, Ruben Loftus-Cheek váltotta gólra Davide Calabria labdáját.

A második félidőben újabb tizenegyeshez jutott a Milan. Giroud-t már lecserélte Stefano Pioli, így Théo Hernandez állhatott a labda mögé, a 26 éves védő azonban a kapufára rúgta a labdát a 74. percben, így maradt a döntetlen. Szűk tíz perccel később Alessandro Florenzi ívelte be a labdát, Loftus-Cheek pedig remek ütemben ugrott fel, és a kapu közepébe fejelt. A hajrában a Bologna is büntetőt rúghatott, és Riccardo Orsolini nem hibázott, beállítva a 2–2-es végeredményt.

enegyest, így 2–2-es döntetlennel zárult a találkozó.

OLASZ SERIE A
22. FORDULÓ, szombati mérkőzések
Milan–Bologna 2–2 (Loftus-Cheek 45., 83., ill. Zirkzee 29., Orsolini 90+2. – 11-esből)
KORÁBBAN
Atalanta–Udinese 2–0 (Al. Mirancsuk 33., Scamacca 45+1.)
Juventus–Empoli 1–1 (Vlahovics 50., ill. Baldanzi 70.)
Kiállítva: A. Milik (18., Juventus)

Szóljon hozzá!