Premier League - 2024.1.3.

Areola az MU és az Arsenal után a Brighton ellen sem kapott gólt

Nem született gól a West Ham United és a Brighton meccsén az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 20. fordulójának záró mérkőzésén.

Az első percek nem hoztak komoly lehetőséget egyik csapat kapuja előtt sem, majd szűk fél óra játék után Ward-Prowse löketénél kellett védenie Steele-nek. A „sirályok” válasza nem sokat váratott magára, de Areola előbb Welbeck fejesét, majd Hinshelwood ismétlését is védeni tudta. Roberto De Zerbi gárdája a szünet előtt is megszerezhette volna a vezetést, de Gross a hazai kapus ölébe fejelte Milner tűpontos ívelését.

A szünet után néhány perccel Joao Pedro bolondította meg a „kalapácsosok” védőit, de Areolával szemben elfogyott a tudománya, így maradt a 0–0. A továbbiakban is a Brighton dominált, de hiába kezdeményezett többet a kék-fehér együttes: a West Ham védelme – noha Ferguson közeli helyzeténél a szerencsével sem álltak hadilábon Ogbonnáék – Areola vezérletével állta a sarat. A fülöp-szigeteki gyökerekkel is rendelkező francia kapus zsinórban harmadszor sem kapott gólt a bajnokságban (az előző két meccsen az Arsenalt és Manchester Unitedet nullázta le), és ez egy pontot ért David Moyes csapatának, amely így maga mögött tartotta a meglehetősen foghíjas (többek között Mitoma, Veltman, March és Enciso sem léphetett pályára) Brightont.

ANGOL PREMIER LEAGUE
20. FORDULÓ
West Ham United–Brighton 0–0

Szóljon hozzá!