Premier League - 2024.1.1.

Az Arsenal vereséggel, a Tottenham győzelemmel zárta 2023-at

Az Arsenal 2–1-re kikapott a Fulhamtől, míg a Tottenham 3–1-re legyőzte az AFC Bournemoutht december 31-én, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 20. fordulójában.

FULHAM–ARSENAL 2–1

Öt perc, mindössze ennyi kellett Mikel Arteta csapatának, hogy megszerezze a vezetést: Bukayo Saka vágta be közelről a kipattanó labdát. Nos, ezzel korántsem volt vége, hiszen a Fulham jó néhány életképes támadást vezetett, s a 29. percben egyenlített is: Willian átadására Raúl Jiménez érkezett a hosszún (1–1).

A második félidőt mezőnyfölény tekintetében ugyan uralta az Arsenal, a helyzetek kialakításában ismét a Fulham bizonyult jobbnak, s a 60. percben a vezetést is megszerezte. Próbálkozott az Arsenal, de a hajrában is sokszor kellett a védekezésre figyelnie, így fordítani, de még egyenlíteni sem tudott.  

TOTTENHAM HOTSPUR–AFC BOURNEMOUTH 3–1

A sérült Kerkez Milos nélkül felálló, egyébként remek formának örvendő AFC Bournemouth ezúttal tehetetlennek bizonyult a Tottenham ellen, amelyben Pape Matar Sarr, Szon Hung Min és Richarlison is betalált. A hajrában a vendégek is szépítettek, így alakult ki a végeredmény.  

ANGOL PREMIER LEAGUE
20. FORDULÓ

Fulham–Arsenal 2–1 
(Jiménez 29., De Cordova-Reid 60., ill. Saka 5.)
Tottenham Hotspur–AFC Bournemouth 3–1 (P. Sarr 9., Szon Hung Min 72., Richarlison 80., ill. A. Scott 84.)

Szóljon hozzá!