Liga BBVA - 2024.1.13.

Ezúttal nem az Alavésen csattant az ostor, baszk siker Sevillában

Az Alavés 3–2-re győzött a Sevilla vendégeként a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 20. fordulójának nyitó mérkőzésén.

Nem állt hadilábon a szerencsével az Alavés a Ramón Sánchez Pizjuánban, a baszk kiscsapat ugyanis a 71 százalékos sevillai labdabirtoklás dacára kétgólos előnnyel vonulhatott a szünetre: előbb egy szöglet után talpalta a labdát közelről a kapuba Nahuel Tenaglia, majd a félidő hajrájában  Kike García lövése pattant meg Salas lábán, s hullott védhetetlenül Dmitrovics hálójába.

A fordulás után tíz perccel Quique Sánchez Flores (aki José Luis Mendilibar és Diego Alonso után a Sevilla harmadik mestere az idényben!) hármat cserélt, s a beálló játékosok közül ketten főszerepet játszottak a hazai feltámadásban. Először Rafa Mir juttatta mellkassal a hálóba Suso beadását, majd a korábban évekig a Real Madridban padozó Mariano Díaz harcolta ki azt a tizenegyest, amelyet Lucas Ocampos értékesített.

Minden jel arra utalt, hogy a Sevilla a maradék idő alatt a győztes találatot is begyötri, de ez a mutatványt végül nem Ramosék, hanem az Alavés mutatta be: a 90. percben Carlos Vicente szöglete Omorodion válláról került Rubén Duarte fejére, aki közvetlen közelről nem hibázott, s létfontosságú pontokat szerzett csapatának, amely első idegenbeli sikerével öt pontra távolodott ela kiesőzónától.

A másik oldalon a Sevilla helyzete siralmas, hiszen adott esetben a kiesőzónában is kiköthet – feltéve, hogy a Celta és a Cádiz is megnyeri a soros mérkőzését.

SPANYOL LA LIGA
20. FORDULÓ
Sevilla–Alavés 2–3 (Rafa Mir 70., Ocampos 82. – 11-esből, ill. Tenaglia 26., Kike García 40., Rubén Duarte 90.)

Szóljon hozzá!