Bundesliga - 2024.1.21.

MEGÁLLÍTHATATLAN A LEVERKUSEN, MOST A LIPCSE VOLT AZ ÁLDOZAT

Drámai meccsen gyűjtötte be a három pontot a Bayer Leverkusen a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 18. fordulójának szombat esti rangadóján.
 

Pikáns meccset rendeztek szombat este a Bundesligában, a Xabi Alonso irányítása alatt ebben az idényben ihletett formában futballozó, első helyezett Leverkusen a mindig mindenkire veszélyes Lipcséhez látogatott. A hazaiaknál a sérüléséből lassan felépülő Willi Orbán még nem került be a keretbe, Gulácsi Péter pedig a kispadon foglalt helyett.

A német sajtó kiemelten is beharangozta a találkozót, mint két nyílt sisakos, támadó futballt játszó csapat rangadóját. Nem voltak hiába a nagy szavak, az összecsapás ugyanis nem okozott csalódást, több gólt és mozgalmas játékot láthatott a közönség. A lipcseiek már a 7. percben vezetést szereztek Xavi Simons révén, de a Leverkusen most sem tört össze, Nathan Tella góljával két perccel a szünet után egyenlített. Sokáig azonban nem örülhetett a döntetlennek, az 56. percben ugyanis ismét a Lipcsénél volt az előny, ezúttal Lois Openda volt eredményes. Gyors gólra aztán hasonlóan gyors találattal válaszolt a Leverkusen – Jonathan Tah a 63. percben alakította 2–2-re a találkozó állását.

A folytatásban mindkét fél mutatott szép dolgokat, a hazaiaktól a megszokott gyors játékot láthattuk, a Leverkusen pedig néha egészen szemet gyönyörködtetően járatta a labdát – annak ellenére is, hogy Xabi Alonso a 88. percig csupán egyetlenegyet cserélt a meccsen.

A hajrára nagy nyomást helyezett ellenfelére a fáradhatatlannak tűnő Leverkusen, amely sorra rúgta a szögleteket. És ennek a hajrában hatványozottan nagy jelentősége lett, merthogy a 91. percben egy korner után érkezett a „gyógyszergyári” alakulat győztes találata. Alex Grimaldo beívelése után a labda megcsúszott egy fejen, az érkező Piero Hincapie pedig közvetlen közelről, becsúszva a kapuba továbbított. Xabi Alonso tombolt az oldalvonalnál, joggal, hiszen újabb győzelmével a Leverkusen továbbra is lépéselőnyben van a Bayernnel szemben, és még mindig veretlenül vezeti a bajnokságot. 2–3

NÉMET BUNDESLIGA
18. FORDULÓ
RB Leipzig–Bayer Leverkusen 2–3 (Simons 7., Openda 56., ill. Tella 47., Tah 63., Hincapie 90+1. )
KORÁBBAN
Darmstadt–Eintracht Frankfurt 2–2 (Justvan 61., Klarer 90+5., ill. Nkounkou 33., Knauff 51.)
Freiburg–Hoffenheim 3–2 (Höler 37., Grifo 55., Sallai 85., ill. Weghorst 57., Beier 77.)
Kiállítva: Guide (Freiburg, 82.)
Heidenheim–Wolfsburg 1–1 (Jenz 45+2. – öngól, ill. Cerny 7.)
1. FC Köln–Borussia Dortmund 0–4 (Malen 12., 61., Füllkrug 58., Moukoko 90+2.)
Bochum–VfB Stuttgart 1–0 (Bero 50.)

 
 

 

Szóljon hozzá!