Liga BBVA - 2024.1.22.

YAAKOBISHVILI ANTAL A LA LIGÁBAN IS BEMUTATKOZOTT, ÚJRA TAROLT, ÉS ÉLRE ÁLLT A GIRONA!

A Girona 5–1-re legyőzte a Sevillát a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 21. fordulójának vasárnapi játéknapján. A meccsen csereként beállt az U21-es magyar válogatott Yaakobishvili Antal, míg az ukrán Artem Dovbik hat perc alatt mesterhármast szerzett.
 

 

A Real Madrid 0–2-ről felállva a 99. percben győzött otthon az Almería ellen, így bármilyen furcsán is hangzik, lépéskényszerben volt a Girona, amely tovább folytatná meseszerű menetelését a La Ligában. Nos, a meccs nem kezdődött túl jól a katalánok számára, hiszen Isaac Romero már a 10. percben előnyhöz juttatta a Sevillát (0–1). 

Ami ezt követően történt, azt nehéz volt elhinni – még akkor is, ha a Gironától láttunk már jó pár azonnali választ ebben az idényben… Artem Dovbik a 13. percben előbb kiegyenlített, majd a 15. és a 19. percben is betalált, így villámgyorsan mesterhármas jegyzett, ezzel már 3–1 volt a hazaiak javára. Az ukrán támadó így már 14 gólnál és 5 gólpassznál jár a bajnokságban, és – az asszisztoknak köszönhetően – vezeti a góllövőlistát a szintén 14 találatnál járó Jude Bellingham (Real Madrid) előtt.

A Girona később még két gólt szerzett, így 5–1-re kiütötte a Sevillát, s bár egy meccs előnye van, újra élre állt 21 fordulót követően.

Magyar szempontból azonban ennél is fontosabb, hogy Juanpe sérülése miatt már a 30. percben beállt csereként az U21-es magyar válogatott, 19 esztendős Yaakobishvili Antal, aki a szerdai kupameccsen fantasztikusan mutatkozott be klubjában. Nos, ezzel már a La Liga-debütálása is megvan, teljesítményére pedig ezúttal sem lehetett panasz: háromszor tisztázott, kétszer szerelt, 42 passzából 37 volt sikeres, ráadásul 7 indításából 5 embert talált, és párharcai több mint a felét megnyerte. Egyszer még helyzetbe is került… Több mint biztató!

Szóljon hozzá!