Premier League - 2024.2.13.

A 90. PERC UTÁN DŐLT EL, FOLYTATÓDOTT A CHELSEA NAGY SOROZATA A PALACE ELLEN

A Chelsea 3–1-re győzött a Crystal Palace vendégeként az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 24. fordulójának hétfő esti mérkőzésén.

Legyőzi-e sorozatban 14. alkalommal is a Chelsea a Crystal Palace-t? A 12 bajnokiból és egy FA-kupa-meccsből felépített sorozat tekintélyt parancsoló, és ha csak a PL-mérkőzéseket nézzük, mindkét csapat történetében rekord lett volna, ha megíródik a 14. fejezet is.

Az első félidő utáni állás viszont új korszak nyitányát ígérte, hiszen miközben a Chelsea játékosai egyszer sem találták el a kaput, a kolumbiai Jefferson Lerma nagyszerű lövéssel megszerezte a vezetést a Palace-nak a 30. percben. Nemcsak esztétikai, hanem statisztikai szempontból is különleges pillanat volt: ez volt a piros-kékek  1000. gólja az angol élvonalban! 

A játékvezetői segédeszközök technikai hibája miatt a szünet a szokásosnál jóval hosszabbra nyúlt, és amikor végre elkezdődött a játék, egy egészen más, az első 45 percben látottnál jóval vállalkozóbb Chelsea-t láttunk. Nem is késett sokáig az egyenlítés: a 47. percben futó szép akció végén Malo Gusto jobbról középre adott, és Conor Gallagher – akinek eddig egyetlen gólja sem volt ebben a bajnoki idényben – nem kegyelmezett korábbi csapatának, kapásból a hálóba vágta a labdát.

A folytatásban mindkét oldalon akadtak gólszerzési lehetőségek, de kimaradtak, és amikor már úgy tűnt, marad az 1–1, a ráadás első percében Gallagher megint remekül érkezett egy jobb oldalról visszapasszolt labdára (feladó Cole Palmer), és a jobb alsó sarokba lőtt.

A 94. percben – újfent Palmer előkészítéséből – Enzo Fernández is betalált közelről, gondoskodván arról, hogy a bevezetőben említett nagy Chelsea-sorozat biztosan folytatódjon (összességében a 14., bajnokin a 13. egymást követő győzelem a Palace ellen), egyúttal véget érjen egy rövidebb: a kékek két vereség után pontot szereztek a bajnokságban.

S ha már megszakadó sorozatok: a Palace 2022 augusztusa óta mostanáig egyetlen olyan bajnokit sem veszített el, amelyiken vezetett a szünetben (hét győzelem, egy döntetlen).

ANGOL PREMIER LEAGUE
24. FORDULÓ, hétfői mérkőzés
Crystal Palace–Chelsea 1–3 (Lerma 30., ill. Gallagher 47., 90+1., E. Fernández 90+4.)

Szóljon hozzá!