Premier League - 2024.2.20.

A GÓL MOST ÖSSZEJÖTT AZ EVERTONNAK, DE A GYŐZELEM EZÚTTAL SEM

Nem bírt egymással az Everton és vendége, a Crystal Palace az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 25. fordulójának hétfő esti mérkőzésén: a bennmaradásért harcoló két csapat csatája 1–1-re végződött.

A Crystal Palace hétfőn edzőváltással melegített, ám a lemondását bejelentő Roy Hodgson helyére igazolt Oliver Glasner egyelőre csak a nézőtérről, Steve Parish klubelnök társaságában nézte a hétfő esti mérkőzést.

S hogy mit látott? Küzdelmes első félidőt, és ezzel nagyjából mindent elmondtunk a nyitó 45 percről.

A szünet után is nagy csata zajlott, és éppen akkor, amikor felpörögni látszott az addig is mezőnyfölényben játszó Everton – egy támadáson belül két nagy helyzetet is kihagytak a hazaiak –, megszerezte a vezetést a Palace: a 66. percben Jordan Ayew a 16-os vonala közeléből, jobbról nagy lövést küldött a kapu jobb oldalába, 0–1.

A folytatásban az Everton kapkodott a veszni látszó fejsze nyele után, támadássorozata közben két helyzet kimaradt, aztán a 84. percben már jött a gól: jobb oldali szögletnél Samuel Johnstone rosszul mozdult ki a kapujából, és a magasra felugró hazai csereember, Amadou Onana a hálóba fejelt, 1–1. 

A liverpooliak egy pontot megmentettek maguknak, sőt szereztek gólt is – a megelőző öt bajnoki közül négyen ez nem sikerült nekik –, de december közepe óta tartó bajnoki nyeretlenségüknek (négy döntetlen, négy vereség) nem tudtak véget vetni.

ANGOL PREMIER LEAGUE
25. FORDULÓ, hétfői mérkőzés
Everton–Crystal Palace 1–1 (Am. Onana 84., ill. J. Ayew 66.)

Szóljon hozzá!