Ligue 1 - 2024.2.24.

A LYON ELLEN IS FOLYTATÓDOTT BÖLÖNIÉK VESSZŐFUTÁSA

Az Olympique Lyon egygólos hátrányt ledolgozva 2–1-re legyőzte a Bölöni László vezette Metzet a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 23. fordulójának pénteki összecsapásán.

Bölöni László vezette Metz kritikus helyzetben, a „vörös zónából” várta a Lyon elleni találkozót. A csapat legutóbbi kilenc bajnokiján képtelen volt nyerni, emiatt a 17. helyre csúszott vissza a 18 csapatos francia bajnokságban. Sokan már az erdélyi magyar tréner távozását követelték, és a kritikus hangok alighanem a mostani forduló után még inkább felerősödnek majd, hiszen a Metz a Lyon ellen sem tudta megszakítani a rossz sorozatát, ráadásul pontot sem szerzett hazai pályán – így akár az is előfordulhat, hogy vasárnapra a tabella utolsó helyére csúszik vissza a szebb napokat is látott, nagy hagyományú együttes.

Pedig jól indult a találkozó Bölöniék számára, Georgesz Mikautadze már a 13. percben megszerezte a vezetést a Metznek. Vendégszempontból a lehető legjobbkor (megfordítva, metzi szempontból a lehető legrosszabbkor), az első félidő hosszabbításában érkezett az egyenlítés Alexandre Lacazette révén, majd a 60. percben Szaid Benrahma is betalált, ami három pontot jelentett a Lyon számára.

FRANCIA LIGUE 1
23. FORDULÓ
Metz–Lyon 1–2 (Mikautadze 13., ill. Lacazette 45+1., Benrahma 60.)

Szóljon hozzá!