Premier League - 2024.2.25.

A NEWCASTLE ELLEN IS GÁLÁZOTT AZ ARSENAL

Az Arsenal remek játékkal, 4–1-re nyert a Newcastle United ellen az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 26. fordulójában.
 

Az elmúlt hetek remek bajnoki formáját a Newcastle United elleni találkozóra is átmentette az Arsenal. Az „ágyúsok” az első félidőben 11-szer lőttek kapura, míg a vendégek még csak lövési kísérletig sem jutottak. A hatalmas hazai mezőnyfölény gólokban is megmutatkozott. A 18. percben Bukayo Saka szögletét követően alakult ki kavarodás a vendégkapu előtt, melynek végén Sven Botman lábáról a saját kapujába pattant a labda. Hat perccel később jött az újabb találat: Gabriel Martinelli az alapvonalról tette vissza a labdát, Kai Havertz pedig a védők között öt méterről a hálóba passzolt.

A második félidőben aztán eljutott helyzetig a Newcastle is. Alexander Isak remek cselsorozatot mutatott be, de lövése kapu fölé szállt. A kihagyott helyzetet két újabb góllal büntette az Arsenal. Előbb Bukayo Saka talált a jobb alsó sarokba, majd négy perccel később Jakub Kiwior fejelte a kapuba Declan Rice szögletét – bár ehhez kellett Loris Karius kapushibája is. 

A hajrában ugyan Joe Willock is gólt fejelt, ám ez csak a szépítésre volt elég, az Arsenal 4–1-re megnyerte a forduló rangadóját. Mikel Arteta együttese az elmúlt négy bajnokiján 18 gólt szerzett és mindössze kettőt kapott, a győzelemmel pedig két pontra felzárkózott a Liverpool és egyre a Manchester City mögé.

ANGOL PREMIER LEAGUE
26. FORDULÓ
Arsenal–Newcastle United 4–1 (Botman 18. – öngól, Havertz 24., Saka 65., Kiwior 69., ill. Willock 84.)

Szóljon hozzá!