Bajnokok Ligája - 2024.2.15.

A PSG KÉT GÓLLAL NYERT ODAHAZA, KYLIAN MBAPPÉ IS BETALÁLT

A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán a PSG 2–0-ra megverte odahaza a Real Sociedadot.

BAJNOKOK LIGÁJA

Természetesen Kylian Mbappéban bíztak leginkább a hazaiak, tőle várták a gólokat: a kisebb sérülésből felépülő csatár a mérkőzés elején kihagyott egy ziccert, a szünet után azonban a lehető legjobb ütemben érkezett Marquinhos lefejelt labdájára.

Fellelkesültek a párizsiak, a gyepen és a lelátón is. Mbappé 18 méteres bombáját a lécre tolta Álex Remiro, majd Bradley Barcola használta ki a gyorsaságát – és a gólja után azonnal átadta a helyét Marco Asensiónak. Jon Pacheco, illetve a hazai oldalról egy másik csereember, Randal Kolo Muani hagyott ki egy-egy helyzetet a hajrában.

A kispadra nevezte Luis Enrique Kylian Mbappé öccsét, Ethan Mbappét, de nem lépett pályára a 17 esztendős középpályás.

A ráadások nélkül immár 474 perce gólképtelen a Sociedad, és a jelek szerint a nyolcaddöntő lesz az idénybeli BL-kalandozásai végállomása. 2–0

Egy kis stat: Kylian Mbappé 68 mérkőzésen 44 gólt szerzett a Bajnokok Ligájában, 25 éves kor alatt csak Lionel Messi volt többször eredményes a sorozatban (59). Mbappé ezzel a találattal megelőzte a vonatkozó lajstromban eddig második helyen álló Raúlt.

A MÁSIK MAI MÉRKŐZÉSEN
Lazio (olasz)–Bayern München (német) 1–0 (Immobile 69. – 11-esből)
Kiállítva: Upamecano (Bayern, 68.)

NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Paris Saint-Germain (francia)–Real Sociedad (spanyol) 2–0 (0–0)
Párizs, Parc de Princes, 46 435 néző. Vezette: Guida (olasz)
PSG: G. Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Danilo Pereira (Lucas Hernandez, 72.), Beraldo – Zaire-Emery, Vitinha, Fabián – O. Dembélé (Muani, 83.), K. Mbappé, Barcola (Asensio, 72.). Vezetőedző: Luis Enrique
Real Sociedad: Alex Remiro – H. Traoré, Zubeldia, Le Normand (Jon Pacheco, 77.), Galán (Aramburu, 88.) – Zubimendi, Merino, Brais Méndez (Turrientes, 78.) – Kubo, Barrenetxea (Zaharjan, 66.) – André Silva (Sadiq, 78.). Vezetőedző: Imanol Alguacil
Gólszerző: K. Mbappé (58.), Barcola (70.)

A világ egyik legjobb csatára a világ egyik legjobb védelme ellen: a PSG tavaly november óta veretlen, a Real Sociedad kisebb hullámvölgyben van, az előző négy mérkőzésén nem talált be az ellenfél kapujába, de a BL-csoportkörben csak két gólt kapott.

Mindkét együttes tartalékos volt kissé a sok sérült miatt, a spanyolok legnagyobb hiányzója a remek szélső, Mikel Oyarzabal  volt, ennek ellenére sokkal veszélyesebben játszottak a vendégek az első félidőben, több kisebb-nagyobb kihagyott helyzet után Mikel Merino lövése a lécen csattant.

 

Szóljon hozzá!