Liga BBVA - 2024.2.20.

A REAL MADRID UTÁN A BILBAÓTÓL IS KIKAPOTT A GIRONA

A Real Madrid elleni fájdalmas, 4–0-s vereséget követően a második Girona 3–2-re kikapott az Athletic Bilbaótól a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság (La Liga) 25. fordulójának hétfő esti mérkőzésén.

Alig kezdődött el a mérkőzés, és a hazai gárda máris megszerezte a vezetést. Már a második percben hibáztak a Girona védői, amit Alex Berenguer kegyetlenül kihasznált. A félidő folytatásában egyáltalán nem találta meg a játékát a katalán csapat, és örülhetett, hogy csak egygólos hátrányban vonulhatott szünetre.

A fordulás után viszont hamar egyenlítettek a vendégek, a 49. percben gyönyörű támadás végén Viktor Cihankov talált be, ám a hirtelen fellángolást mélyrepülés követte. Az 56. percben ugyanis Berenguer ismét eredményes volt, így visszavette a vezetést a Bilbao, majd pár percre rá növelte is az előnyt Inaki Williams könnyed góljával. A meccs ezt követően sem lassult le, a 75. percben a Girona megszerezte a második találatát egy szabadrúgás utáni pontos fejessel. Noha a lefújásig több nagy lehetőséget kialakítottak még a vendégek, több gólt már nem sikerült szerezniük – maradt a 3–2.

A Girona fiatal magyar légiósa, Yaakobishvili Antal nem lépett pályára a mérkőzésen.

SPANYOL LA LIGA
25. FORDULÓ, hétfői mérkőzés
Athletic Bilbao–Girona 3–2 (Berenguer 2., 56., I. Williams 60., ill. Cihankov 49., E. García 75.)

Szóljon hozzá!