Premier League - 2024.2.19.

AZ MU HÖJLUND DUPLÁJÁVAL NYERNI TUDOTT A LUTON VENDÉGEKÉNT

A Manchester United 2–1-re nyert a Luton Town vendégeként, míg a Brighton 5–0-ra legyőzte a Sheffield Unitedet idegenben az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 25. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A sereghajtó Sheffield Unitednek borzalmasan kezdődött a Brighton elleni összecsapás: a 12. percben Mason Holgate brutálisan felvágta Mitoma Kaorut, Stuart Attwell a visszanézés után egyből kiállította az Everton korábbi védőjét.

A vendégek hamar kihasználták az emberelőnyt – a 20. percben Facundo Buonanotte talált be közelről, négy perccel később pedig Danny Welbeck vágott be egy kipattanót.

A mérkőzés a 75. percben dőlt el teljesen, egy bal oldali beadást követően Jack Robinson vétett öngólt. A felszabadultan futballozó Brighton nem kegyelmezett, Simon Adingra – aki az Afrika-kupa döntőjében két gólpasszal járult hozzá Elefántcsontpart sikeréhez – a hajrában nyolc perc alatt duplázott, így alakult ki a 0–5-ös végeredmény.

Álomszerűen kezdődött a mérkőzés a Manchester United számára, amely már 37 másodperc elteltével megszerezte a vezetést – Amari’i Bell borzasztó hazaadására Rasmus Höjlund lecsapott, egy az egyben kicselezte Thomas Kaminskit, és az üres kapuba gurított. Hat perccel később ismét nagy szerencséje volt az MU-nak és dán csatárának: egy bal oldali szögletet követően Garnacho bombázott tizenhat méterről, a labda pedig úgy pattant meg Höjlund mellkasán, hogy a kapuban kötött ki.

A sokkoló kezdés után is becsülettel küzdött a Luton, amely Carlton Morris révén szépített is az első negyedóra végén. A kaotikus kezdés után lecsillapodtak a kedélyek, igaz, a hazai csapat Morris és Woodrow helyzete után is betalálhatott volna az első félidőben. A fordulás után a „vörös ördögöknél” Garnacho könnyedén megszerezhette volna csapata harmadik gólját, ziccerben viszont lövés helyett magát is kicselezte. A ráadásban még Barkleynek volt egy hatalmas lehetősége az egyenlítésre, fejese azonban a lécről kifelé pattant, így a Manchester United 2–1-re nyerni tudott.

ANGOL PREMIER LEAGUE
25. FORDULÓ, vasárnapi mérkőzések
Sheffield United–Brighton 0–5 (Bounanotte 20., Welbeck 24., J. Robinson 75. – öngól, Adingra 78., 85.)
Luton Town–Manchester United 1–2 (C. Morris 14., ill. Höjlund 1., 7.)

Szóljon hozzá!