Premier League - 2024.2.27.

BOWEN TRIPLÁZOTT, HATGÓLOS DERBIT NYERT MEG A WEST HAM

Jarrod Bowen három góljára alapozva a West Ham United 4–2-re legyőzte vendégét, a Brentfordot az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 26. fordulójának hétfő esti londoni derbijén. David Moyes csapata először nyert bajnoki meccset 2024-ben.

Amióta a Brentford feljutott a Premier League-be 2021-ben, sorozatban ötször megverte a West Hamet – vajon folytatódik-e a remek széria? Gyakorlatilag mire megfogalmaztuk ezt a mondatot, már körvonalazódott is a válasz: nem.

Az első tíz percben ugyanis a West Ham két brentfordi labdavesztésből is gyors támadást épített, és Jarrod Bowen mindkettőt védhetetlen lövéssel fejezte be: az 5. percben Emerson visszapasszolt labdájából bombázott a rövid sarokba .majd a 7.-ben jobbról jött Vladimír Coufal átadása, és Bowen ballal ezúttal a hosszúba helyezett.

Aztán elég gyorsan jött a szépítés ahhoz, hogy mégse tekinthessük lefutottnak a meccset: a 13. percben is egy felelőtlen passz volt az előzmény, a brentfordi ellencsapás végén Neal Maupay estében, szép mozdulattal lőtt a léc alá közelről.

Azonban hiába kapta össze magát a Brentford, a második félidőben megint volt egy gólerős időszaka a hazai csapatnak: a 63. percben Mohammed Kudus beadásából Bowen befejelte a harmadik gólját, majd hat perccel később Emerson lőtt hatalmas felső sarkos gólt.

Gólból még maradt egy, a nem sokkal korábban becserélt Yoane Wissa nagy lövést küldött a bal alsóba , ám ez már nem változtatott a ponteloszláson: a West Ham – amelynek kapujában Alphonse Areola azért két nagy védést bemutatott a végjátékban – az idén először bajnoki mérkőzést nyert, megfizetett riválisának a bevezetőben említett zakókért, míg a szintén nehéz heteket élő Brentford a legutóbbi hat fordulóban már ötödször kapott ki.

ANGOL PREMIER LEAGUE
26. FORDULÓ, hétfői mérkőzés
West Ham United–Brentford 4–2 (Bowen 5., 7., 63., Emerson 69., ill. Maupay 13., Wissa 82.)

 

Szóljon hozzá!