Serie A - 2024.2.6.

DYBALA VEZÉRLETÉVEL ŐRIZTE MEG VERETLENSÉGÉT DE ROSSI ROMÁJA

A Roma hazai pályán 4–0-ra legyőzte a Cagliarit az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 23. fordulójának hétfő esti találkozóján.

A José Mourinhót váltó klublegenda, Daniele De Rossi új alapokra helyezte a Roma játékát, és ez nemcsak az eredményeken, hanem a mutatott játékon is meglátszik, ennek hétfőn a Cagliari látta kárát. Alig telt el egy perc a találkozóból, máris a rómaiaknál volt az előny, egy szöglet után Lorenzo Pellegrini közvetlen közelről kotorta a labdát a kapuba.

A továbbiakban is lendületben maradt a Roma, amely húsz perc után ugyan valamelyest visszavett a tempóból, de így is irányította a játékot – és lőtte a gólokat egymás után, az Olimpico közönségének legnagyobb örömére. A 23. percben formás akció végén voltak ismét eredményesek a hazaiak, ezúttal a meccs talán legjobbja, Paulo Dybala talált be a kapuba.

A félidő vége előtt pár perccel javíthatott volna helyzetén a Cagliari, a játékvezető elsőre büntetőt ítélt az addig semmit sem mutató vendégek javára, ám VAR-vizsgálat után végül visszavonta az ítéletét, így a szünetben kétgólos különbség volt a felek között. A második félidőben is remekelt a Roma, amely az 51. percben ismét eredményes volt. Ezúttal a Cagliari kapuja előtt alakult ki vitatott jelenet, a játékvezető kezezés miatt itt is büntetőt ítélt, ezt azonban nem vonta vissza – az argentin világbajnok Dybala pedig nem hibázott a büntetőpontról, megszerezve saját maga második, csapata harmadik gólját. Nem kellett sokat várni a „farkasok” negyedik góljára sem, az alig pár perce beállított Dean Donny Huijsen iratkozott fel a góllövők közé.

A Roma harmadik meccsét is megnyerte De Rossi irányítása alatt, és immáron tízmeccsesre nyújtotta hazai veretlenségi sorozatát, ezzel egy pontra megközelítette a negyedik helyezett Atalantát a tabellán. 4–0

OLASZ SERIE A
23. FORDULÓ
Roma–Cagliari 4–0 (Pellegrini 2., Dybala 23., 51. – a másodikat 11-esből, Huijsen 59.)

VASÁRNAP JÁTSZOTTÁK
Internazionale–Juventus 1–0 (F. Gatti 37. – öngól)
Torino–Salernitana 0–0
Napoli–Verona 2–1 (Ngonge 80., Kvarachelija 87., ill. Coppola 74.)
Atalanta–Lazio 3–1 (Pasalic 16., De Ketelaere 43., 78. – az elsőt 11-esből, ill. Immobile 84.)

Szóljon hozzá!