Premier League - 2024.2.21.

EGY BRENTFORDI HIBA ELÉG VOLT HAALANDNAK ÉS A CITYNEK A GYŐZELEMHEZ

A vártnál nehezebben, de végül kihasználta mezőnyfölényét és a Brentford elleni 1–0-s sikerrel egy pontra csökkentette hátrányát az éllovas Liverpoolhoz képest, egyúttal megelőzte az eddigi második Arsenalt a címvédő Manchester City az angol bajnokságban.

A Chelsea elleni hétvégi hazai pontvesztés után néhány nappal újabb bajnoki várt az Etihad Stadionban a címvédő Manchester Cityre, amely abban a tudatban fogadta a Brentfordot, hogy győzelem esetén megelőzi a második helyezett Arsenalt és egy pontra megközelíti az éllovas Liverpoolt.

Pep Guardiola ennek megfelelően nem is pihentette kulcsembereinek nagy részét, igaz, a közelmúltban hosszú kihagyás után visszatérő Kevin De Bruyne nem volt ott a kezdőben.

A mérkőzés hozta a várható forgatókönyvet, azaz a City az elejétől kezdve nagy fölényben játszott, rengeteg helyzetet is kidolgozott, de az első félidőben Erling Haalandék igazán nagy feladat elé nem állították Mark Flekkent, akit viszont egyszer, Oscar Bobb lövésénél a kapufa, egyszer pedig Ben Mee a gólvonalról segített ki.

A fordulás után próbált még eggyel magasabb sebességi fokozatba kapcsolni a City, de hiába szegezték saját kapujához a Brentfordot a hazaiak, kapura lövéseik rendre veszélytelenek voltak, játékkal pedig nehezen lehetett átjátszani a fegyelmezetten és szervezetten védekező vendégeket.

Thomas Frankéknak csak néhány kósza ellentámadásuk volt, ám az egyik ilyennél sokba került, hogy elvesztették a labdát, a kinyíló védelmet ugyanis gyorsan megkontrázta a City, Erling Haaland pedig nem hibázta el a ziccerét, s 17 méterről megszerezte idénybeli 17. bajnoki gólját.

Egy kis stat: Erling Haalandnak a mostani volt az első találata a Brentford ellen, ezzel Angliában már mind a 21 csapat ellen eredményes volt, amely ellen pályára lépett a bajnokságban.

Az előny megnyugtatta a vendéglátót, amely nem sokkal később másodszor is betalált, de Haaland újabb gólját les miatt érvénytelenítették. A City viszont nem faragott rá erre, megőrizte előnyét és a sikerrel az Arsenalt megelőzve feljött a tabella második helyére, egy pontra megközelítve az első helyezett Liverpoolt.

ANGOL PREMIER LEAGUE
A 18. FORDULÓBÓL ELHALASZTOTT MÉRKŐZÉS
Manchester City–Brentford 1–0 (Haaland 71.)

 

Szóljon hozzá!