Serie A - 2024.2.11.

FORDULATOS, GÓLOKBAN GAZDAG MECCSEN NYERT AZ INTER A ROMA ELLEN

Az Internazionale 4–2-re legyőzte idegenben a Romát az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 24. fordulójának szombati játéknapján. Az esti mérkőzésen a Sassuolo 1–1-es döntetlent játszott a Torinóval.

Az Inter a 17. percben került előnybe, jobb oldali szöglet után Francesco Acerbi fejelt a hazaiak kapujába. Az első fél óra végén Gianluca Mancini találatával kiegyenlített a Roma, majd a szünet előtt néhány perccel Stephan El Shaarawy is beköszönt – a félidőben 2–1-re vezetett a fővárosi együttes.

A fordulás után hamar megváltozott a helyzet: dinamikus támadás végén Marcus Thuram passzolt a kapuba Darmian átadásából, majd Angelino vétett öngólt a másik szélső védő, Dimarco beadása után.

A hajrában teljesen kitámadt a Roma, amit gyors ellenakcióval büntette meg a milánói gárda: Arnautovic remek passzal hozta ziccerbe a pályán végigsprintelő Alessandro Bastonit, a belső védő pedig csatárokat megalázva lőtt átvétel nélkül a kapuba. 2–4

OLASZ SERIE A
24. FORDULÓ
Roma–Internazionale 2–4 (Mancini 28., El Shaarawy 44., ill. Acerbi 17., Thuram 49., Angelino 56. – öngól, Bastoni 90+3.)
Sassuolo–Torino 1–1 (Pinamonti 5., ill. Zapata 9.)
Cagliari–Lazio 1–3 (Gaetano 51., ill. Deiola 26. – öngól, Immobile 50., Felipe Anderson 65.)

Szóljon hozzá!