Premier League - 2024.2.28.

HAALAND ÖTSZÖR SÚJTOTT LE, A MAN. CITY NAGYON MEGVERTE A LUTONT

Erling Haaland emlékezetes estét szerzett híveinek: a norvég világklasszis öt gólt rúgott a Luton Townnak, a Manchester City az ő vezérletével nyerte meg 6–2-re a kedd esti mérkőzést, és jutott be a labdarúgó FA-kupa mostani kiírásának legjobb nyolc csapata közé. Kerkez Milos csapata, a Bournemouth ellenben kiesett, hosszabbításban 1–0-ra kikapott vendégétől, a Championship-tabellát vezető Leicester Citytől, míg a Newcastle United tizenegyesekkel kiejtette a Blackburn Roverst.

A Manchester City nagyon korán egyértelművé tette, hogy a lehető legkomolyabban veszi a mérkőzést: Erling Haaland már a 3. percben gólra váltotta Kevin De Bruyne balról középre játszott labdáját. A belga további két alkalommal volt előkészítő az első félidőben, mindkétszer a norvég lőtt gólt a passzából – klasszikus mesterhármas a szünetig!

Ám hiába vezetett 3–0-ra a City, Jordan Clark hatalmas lövéssel visszaadta a reményt a lutoni drukkereknek az első játékrész végjátékában, és a második félidő elején megint csak ő volt az, aki a vendégvédelem több hibáját kihasználva tovább faragta a hátrányt Ross Barkley pazar kiugratását követően (2–3).

Csak néhány percig álmodozhatott a csodáról a fellelkesülő hazai publikum, merthogy megint jött Haaland… És persze De Bruyne: az 55. percben újra a kiszolgálásban fantasztikus belga hozta elronthatatlan helyzetbe a norvégot, három perccel később viszont változott a szereposztás, legalábbis előkészítésben, ezúttal Bernardo Silva passzából bombázott Haaland az ezúttal rossz megoldást választó Timothy Krul kapujának közepébe (2–5).

Egy kis stat: Haaland másodszor szerzett öt gólt a Manchester City kötelékében, tavaly márciusban a Leipzig elleni, 7–0-ra végződő BL-mérkőzésen is ötször talált be. 83 tétmérkőzésen 79 gólnál jár a Cityben 2022. júliusi bemutatkozása óta, és kereken harminc góllal előzi meg ennek az időszaknak a második legeredményesebb PL-játékosát, Mohamed Szalahot. (Opta)

A hajrában rúgott egy gólt Mateo Kovacic is, a City 6–2-es győzelemmel jutott be a negyeddöntőbe.

Szóljon hozzá!