Premier League - 2024.2.25.

KERKEZ VISSZATÉRT A KEZDŐBE, A MANCHESTER CITY EGY GÓLLAL NYERT BOURNEMOUTHBAN

A Manchester City Phil Foden góljával nyert a Kerkez Milossal felálló Bournemouth otthonában az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 26. fordulójában.
 

Kerkez Milos a sérülése után először volt kezdő a Bournemouth csapatában, a 20 éves magyar védő rögtön a Manchester City elleni hazai találkozón kapott helyet. Ellenben a vendégeknél csak a kispadon foglalt helyet Julián Álvarez és Kevin De Bruyne is. Az első félidőben kétszer villantak a vendégek. Erling Haaland a kilencedik percben mellé tüzelt, majd negyedórával később Neto hárította a lövését, a kipattanó azonban pont a remek formában játszó Phil Foden elé került, aki közelről az üres kapuba passzolt.

Ezt követően viszont nem jöttek további vendéggólok, sőt a Bournemouth a második félidőben rövidebb időre többször is beszorította a Cityt a saját tizenhatosára. A hazai góllövést a blokkoló védők és a több védést is bemutató Ederson akadályozta meg. Párszor Pep Guardiola csapata is ellentámadásba lendült, a 75. percben Haaland próbálkozhatott, de közeli lövését Neto hárította.

A hazaiaknak még a 90. percben is volt egyenlítési lehetőségük, Enes Ünal teljesen üresen fejelhetett, de a labda nem sokkal elment a jobb kapufa mellett. A Manchester City 1–0-ra nyert tehát és egy pontra megközelítette a Liverpoolt.

ANGOL PREMIER LEAGUE
26. FORDULÓ
Bournemouth–Manchester City 0–1 (Foden 24.)

Szóljon hozzá!