Hazai - 2024.2.10.

KUPAGYŐZTES TÁMADÓVAL ERŐSÍTETT A VASAS

Hivatalossá vált, amit a napokban előre jeleztünk: a labdarúgó NB II-ben szereplő Vasas a tavaszi szezon végéig kölcsönvette Szalay Szabolcsot az NB I-ben szereplő ZTE FC-től – számolt be róla az angyalföldiek honlapja.

A 21 éves, utánpótlás-válogatott támadó a labdarúgás alapjaival szülővárosában, Veszprémben ismerkedett meg. 2013-ban Szombathelyre igazolt, ahol az Illés Akadémián pallérozódott. A 2018–2019-es idényben 22 gólt szerzett a szombathelyi U17-es együttesben, amellyel a kiemelt osztály gólkirálya lett. 2021 januárjában igazolta le a Zalaegerszeg, februárban pedig az NB I-ben is debütált. Fiatal kora ellenére már 54 meccsen lépett pályára az élvonalban. Az előző idényben 20 találkozón volt kezdő az NB I-ben, 11 alkalommal pedig csereként lépett pályára. A most futó kiírásban 16 meccsen játszott, hétszer kapott helyet a kezdő tizenegyben, míg kilencszer a kispadról szállt be.

A jelenleg az U21-es válogatottban is szereplő Szalay Szabolcs az előző idényben a ZTE színeiben a Magyar Kupa-döntőjében gólt szerzett, a Budafok elleni finálét (2–0) az ő szabadrúgásgólja döntötte el véglegesen a 122. percben.

Elhúzódó tárgyalásokat követően sikerült megállapodnunk Szalay Szabolcs kölcsönvételéről a tavaszi szezon végéig, nyáron lehívható, vételi opcióval – ecsetelte Nagy Miklós sportigazgató. – Jó fizikai adottságokkal és kiemelkedő rúgótechnikával rendelkező, tehetséges, fiatal játékos, aki beleillik hosszú távú fiatalítási koncepciónkba és rövid távon is segítségünkre lehet céljaink elérésében. Korábbi csapataiban és az utánpótlás-válogatottakban több jelenlegi kerettagunkkal eredményesen játszott együtt, ami bizonyára segíti majd a beilleszkedését.”

„Örülök, hogy csatlakozhatok a Vasashoz – mondta a támadó a klubhonlapon. – Szeretnék feljutni a csapattal az első osztályba, nem kérdés, hogy ennek a klubnak a legmagasabb szinten van a helye – mindent megteszek, hogy gólokkal és gólpasszokkal segítsem a közös célok elérését. Ami a játékomat illeti, a legnagyobb erősségemnek az átlövéseket, a pontrúgásokat és a kulcspasszokat tartom, valamint a rövidpasszos, kombinatív játékból is ki tudom venni a részemet.”

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASASNÁL
Érkezők: Doktorics Áron (Haladás), Szalay Szabolcs (ZTE – kölcsönbe), Szánthó Regő (FTC)
Távozók: Balajti Ádám (?), Ihrig-Farkas Sebestyén (BVSC – kölcsönbe), Kapornai Bertalan (Mosonmagyaróvár – kölcsönbe), Kovács Patrik (Fehérvár FC), Szivacski DonátSzilágyi Szabolcs (mindkettő Mezőkövesd – kölcsönbe)

Szóljon hozzá!