Serie A - 2024.2.26.

LEAO GYÖNYÖRŰ GÓLT LŐTT, DE EZ IS KEVÉS VOLT AZ ATALANTA ELLENI SIKERHEZ

Az AC Milan hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott az Atalantával vasárnap, az olasz első osztályú labdarúgó-bajnokság (Serie A) 26. fordulójában.

A tabellán harmadik milánóiak a forduló előtt hét ponttal előzték meg az Atalantát, amely eggyel kevesebb mérkőzést játszott náluk. Érdekesség, hogy a legutóbbi két mérkőzésükön a bergamóiak arattak egy-egy gólos különbségű diadalt, mindazonáltal ezt megelőzően négy AC Milan-siker mellett egy döntetlen született kettejük összecsapásán.

Ezúttal a Milan kezdett jobban, Rafael Leao balról indult meg, két védőn is átjátszotta magát, majd körülbelül tíz méterről a hosszú felsőbe bombázott – gyönyörű gól volt. Az Atalanta kis időre átvette az irányítást, és összejött neki az egyenlítés – igaz, nem akciógólból: Olivier Giroud szabálytalan megmozdulása miatt Teun Koopmeiners rúghatott büntetőt, s nem hibázott.

A hazaiak jóval veszélyesebben játszottak a második félidőben, de hiába a számos ígéretes helyzet, egyet sem tudtak gólra váltani, így 1–1-es döntetlennel zárult a találkozó.

OLASZ SERIE A
26. FORDULÓ
Milan–Atalanta 1–1 (Leao 3., ill. Koopmeiners 42. – 11-esből)
Cagliari–Napoli 1–1 (Luvumbo 90+6., ill. Osimhen 65.)
Juventus–Frosinone 3–2 (Vlahovics 4., 32., Rugani 90+5., ill. Seddira 14., Brescianini 27.)
Lecce–Internazionale 0–4 (La. Martínez 15., 56., Frattesi 54., De Vrij 67.)

Szóljon hozzá!