Bundesliga - 2024.2.10.

MALEN ÉS FÜLLKRUG IS REMEKELT, GYŐZÖTT A DORTMUND

A német labdarúgó Bundesliga 21. fordulójában Sallai Roland és Szalai Attila együttese, a Freiburg 3–0-ra kikapott a Borussia Dortmund otthonában.
 

 

NÉMET BUNDESLIGA
21. FORDULÓ
Borussia Dortmund–Freiburg 3–0 (2–0) 
Dortmund, Signal Iduna Park, 81 365 néző. V: Osmers
Dortmund: Kobel – Ryerson (M. Wolf,  79.), Süle, N. Schlotterbeck, Maatsen (Morey, 88.) – Reus (Sancho, 88.), Sabitzer, Can (Hummels, 88.), Bynoe-Gittens (Brandt, 67.) –Füllkrug, Malen. Vezetőedző: Edin Terzic
Freiburg: Atubolu – Kübler, Sildillia, Gulde (Szalai, 23.), Makengo (Günter, 80.) – M. Eggestein, Höfler – Sallai (Philipp, 80.), Gregoritsch (Doan, 59.), Grifo (Weisshaupt, 59.) – Höler. Vezetőedző: Christian Streich
Gólszerző: Malen (16., 45+7.), Füllkrug (87.)

Hagyományosan nem megy a Freiburgnak Dortmundban, a rossz formában lévő csapat hamar megkapta az idényben „szokásos” korai gólt (már a 9. alkalommal kapituláltak az első negyedórában, a Dortmund ellen ráadásul másodszor). 

Niclas Füllkrug még egy gólpasszt adott Donyell Malennek az első félidőben, de addig történt néhány érdekes esemény…

Kezdjük azzal, hogy a Malennek odalépő Manuel Gulde lesérült, és Szalai Attila lépett pályára helyette – a magyar védő hamar felvette a mérkőzés ritmusát, a gólról nem tehetett. 

Sallai Roland kezdett, több veszélyes beadása is volt a jobb szélről, igaz, csapata nem tudott helyzetet kialakítani az első félidőben.

Főszereplővé léptek elő ellenben az ultrák, akik csokipénzt és teniszlabdákat dobáltak a pályára, ezért jó tíz percig állt a játék: a Német Labdarúgóliga (DFL) új befektetője ellen tiltakoztak így. 

Malen a folytatásban ez előkészítésben jeleskedett, de kiváló passzai után Marco Reus (ő kétszer is), Jamie Bynoe-Gittens, Niclas Füllkrug és Ian Maatsen is rosszul célzott kecsegtető helyzetben.

Elfáradt a végére a Freiburg, kész csoda, hogy csak egy gólt kaptak a vendégek, Szalai Attila lemaradt a születésnapos Niclas Füllkrugról – Sallait a 80. percben lecserélték, a szünet után főleg a mezőnymunkában jeleskedett.

A Freiburg az utóbbi hat bajnokiján mindössze négy pontot szerzett, kiváló formában kezdte az évet a Dortmund. 

Szóljon hozzá!