Ligue 1 - 2024.2.3.

MBAPPÉ ÉS ASENSIO PÁROSA JÓL MŰKÖDÖTT, IDEGENBEN NYERT A PSG

Párizsi győzelemmel kezdődött meg a francia labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 20. fordulója: a PSG 2–1-re nyert a Strasbourg otthonában péntek este.

Ritka mozgalmasan kezdődött a mérkőzés, Gianluigi Donnarumma már az első percben nagyot védett, nem kis szerencsével – Abakar Sylla közelről a vállát találta telibe –, majd a hatodik percben a Strasbourg marokkói kapusán, Ala Bellaruson volt a sor, ő nagy vetődéssel Kylian Mbappé tizenegyesét ütötte ki.

Fél óra sem kellett, hogy a hősből bűnbak legyen: Bellarus könnyelműen akart indítani, belerúgta a labdát az őt megtámadó Marco Asensióba, róla éppen Mbappéhoz pattant, aki köszönte szépen, és az üres kapuba passzolt.

A második félidő eleje is eseménydús volt, hiszen szinte azonnal megduplázta előnyét a PSG: a bal oldalon futott a gyors ellencsapás, ezúttal Mbappé volt az előkészítő, és bár a labdája nem jött lábra, Asensiónak volt ideje igazítani egyet rajta, mielőtt a kapu jobb oldalába lőtt.

Noha Dilane Bakwa szépített  – azaz a Strasbourg sorozatban a 11. tétmeccsén is szerzett gólt –, ezúttal a PSG nem járt úgy, mint az előző fordulóban a Brest ellen: a kétgólos előny nem olvadt el teljes egészében, zsebbe került a három pont.

A Racing hatos bajnoki veretlenségi sorozattól búcsúzott. 

FRANCIA LIGUE 1
20. FORDULÓ, pénteki mérkőzés
Strasbourg–PSG 1–2 (Bakwa 68., ill. Mbappé 31., Asensio 49.)

Szóljon hozzá!