Ligue 1 - 2024.2.11.

MBAPPÉ NÉLKÜL IS GYŐZELEMMEL HANGOLT A PSG A BL-RE

A Paris Saint-Germain hazai pályán 3–1-re legyőzte a Lille-t a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 21. fordulójának szombati játéknapján, és megerősítette helyét a tabella élén. A legutóbbi idény ezüstérmese, a Lens szintén 3–1-re verte meg vendégét, a Strasbourg-t, ezzel hármas győzelmi sorozatot épített.

PSG–LILLE 3–1

Meglepetésre a Lille szerezte meg a vezetést Párizsban: a 6. percben Tiago Santos kavarta meg a hazai védelem bal oldalát, középre játszott, és a lepattanó labdát Yusuf Yazici közelről a kapuba vágta, 0–1.

Nem sokáig tartott az előny: a 10. percben, eredményes letámadás nyomán Ousmane Dembélé önzetlen passzából Goncalo Ramos közeli lövéssel egyenlített (1–1) hat perccel később pedig Fabián Ruiz középre lőtt labdájába Alexsandro olyan balszerencsésen rúgott bele, hogy öngól lett a vége (2–1).

A hajrában Randal Kolo Muani is betalált (3–1), így a PSG a kisebb sérülés miatt pihentetett Kylian Mbappé nélkül is kétgólos győzelemmel melegített a Real Sociedad elleni jövő heti BL-nyolcaddöntőre.

Szóljon hozzá!