Bundesliga - 2024.2.19.

MEGINT KIKAPOTT A BAYERN, EZÚTTAL A BOCHUM KAPTA EL

Egymás után harmadszor is kikapott a Bayern München: a bajorok 3–2-re vesztettek a Bochum vendégeként a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A két csapat megelőző három bajnoki meccsét 17–0-s összesített gólkülönbséggel nyerte meg a Bayern, és a vasárnap esti csata úgy indult, hogy a sorozat valószínűleg folytatódik: Jamal Musiala hatalmas gólt lőtt a rövid felsőbe a 14. percben.

Aztán a játékrész derekán jött az új Bundesliga-befektető elleni teniszlabdás tüntetés, és a néhány percnyi kényszerszünet alatt a Bochumnak sikerült összekapnia magát: a 38. percben gyors ellencsapás végén Aszano Takuma alsó sarkos lövéssel egyenlített, majd nem sokkal később Keven Schlotterbeck a vezető gólt is befejelte.

A második játékrészben hiába kínlódott a Bayern az egyenlítésért, a Bochum szerzett újabb gólt: Dayot Upamecano és Schlotterbeck fejpárbaja – könyöklés miatt – meghozta a második sárga lapot a Bayern-védőnek, és a szabálytalanság miatt megítélt tizenegyest Kevin Stöger berúgta a 78. percben.

A bajorok emberhátrányban sem adták fel, több helyzetet is kialakítottak, ám csak a szépítésre futotta erejükből – Harry Kane közelről lőtte be idénybeli 25. bajnoki gólját. 3–2

A Bayern egy hét alatt háromszor vesztett: a Leverkusentől (0–3) és most a Bochumtól a bajnokságban, a Laziótól (0–1) a Bajnokok Ligájában kapott ki – a bajor csapat 2015 májusa óta először bukott el egymást követő három tétmérkőzést.

NÉMET BUNDESLIGA
22. FORDULÓ, vasárnapi mérkőzések
Bochum–Bayern München 3–2 (Aszano 38., K. Schlotterbeck 44., Stöger 78. – 11-esből, ill. Musiala 14., Kane 87.)
Kiállítva: Upamecano (77., Bayern)
Freiburg–Eintracht Frankfurt 3–3 (Doan 30., Grifo 45+5. – 11-esből, Gregoritsch 90., ill. Marmus 27., Knauff 35., 72.)

Szóljon hozzá!