Hazai - 2024.2.21.

MENESZTETTE EDZŐJÉT A PMFC – HIVATALOS

A labdarúgó NB II-ben 21 forduló után 10. helyen álló Pécsi MFC a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy közös megegyezéssel távozik a csapat vezetőedzője, Kulcsár Árpád.

Kulcsár Árpádot 2023 novemberében nevezték ki vezetőedzőnek a baranyaiak, s irányításával a hatodik helyen zárta a naptári évet a csapat, de a szakember munkáját a téli felkészülés alatt egészségügyi problémák nehezítették agyvérzése után, ennek ellenére ő vezette az együttest az idei három bajnokin, melyeken összesen egy pontot szerzett a gárda.

A klub a Vasas elleni 4–1-es idegenbeli vereség másnapján arról számolt be, hogy a vezetőség – a csapat jövőjét és Kulcsár egészségét egyaránt figyelembe véve – arra a döntésre jutott, hogy Kulcsár Árpád közös megegyezéssel távozik a PMFC vezetőedzői posztjáról, de munkájára és szakértelmére továbbra is számítanak, s ahogy ezt megelőzően, ez után is az utánpótlás szakmai vezetőjeként fog tevékenykedni.

Nagyon sokan féltettek az elején, azonban kötelességemnek éreztem, hogy segítsek, és ha nem is tudtunk mindig nyerni, az év végére elértük, hogy nyugodt telünk legyen – utalt vissza a közelmúltra Kulcsár Árpád. – Aki ismer, az tudja, hogy mit jelent számomra a klub, valamint azt is, hogyan viseltettem iránta 2015-ben a kizárást követően, 2018-ban a majdnem megszűnéskor, valamint hogy 2020-ban újra sikerült feltennünk a futballtérképre az együttest. Sajnos az élet és a betegség közbeszólt, emiatt azt a munkát, amit szerettem volna megvalósítani, az agyvérzésem nem tette lehetővé. Többször nyilatkoztam, hogy nem takarózom ezzel, ezek csupán a tények. Januárban a kórházból jeleztem, hogy nézzen új edző után a klub, akkor a vezetőség megerősített abban, hogy megvárják az agyvérzésemből történő felépülésemet. A Vasas elleni találkozót követően leültünk tárgyalni és közösen úgy határoztunk, hogy az egészségemet, valamint a csapat jövőjét nézve is olyan döntés szülessen, ami mindenkinek kedvező – számolt be a változás részleteiről Kulcsár Árpád. – Bevallom, élveztem minden percét a csapat mellett töltött időnek, még ha nem is volt zökkenőmentes minden. A mostani helyzetből szerintem igenis van kiút, már most hétvégén új fordulatot vehetünk, ám ehhez új impulzusra van szüksége a gárdának. Egy biztos, vasárnap ott leszek a lelátón és tiszta szívből szurkolok a PMFC-nek, amely idestova már 28 éve az életem és a mindennapjaim meghatározó része!” – tette hozzá Kulcsár Árpád.

A PMFC azt még nem közölte, ki készíti fel a csapatot a hétvégi, Ajka elleni bajnokira.

Szóljon hozzá!