Liga BBVA - 2024.2.12.

MORATA MEGSÉRÜLT, AZ ATLÉTICO KIKAPOTT SEVILLÁBAN

A spanyol labdarúgó-élvonal (La Liga) 24. fordulójának vasárnap kora esti mérkőzésén a Sevilla meglepetésre 1–0-ra legyőzte az Atlético Madridot.

A találkozó első helyzete a vendégek előtt adódott, Antoine Griezmann átadása után Álvaro Morata lőtt fölé, és a spanyol később is az egyik főszereplője volt az első félidőnek – még ha erről talán le is mondott volna. Élénken folytatódott a mérkőzés, mindkét kapu előtt akadtak kisebb-nagyobb lehetőségek, a vezetést a hazaiak szerezték meg az első negyedóra vége után röviddel. Acuna szöglete után az elé kerülő labdát Isaac Romero terelte a gólvonal mögé. A gól után percekkel Morata kapufát fejelt, majd a félidő felénél Acunával birkózott a tizenhatoson belül, minek nyomán hiába reklamált tizenegyest. Közben a másik oldalon Romero is jeleskedett, ő is kapufát fejelt, majd az utolsó percekben megint Morata rontott egy az egyben Nyland kapussal szemben. Aztán jött a feketeleves: a spanyol csatár egy fejes után rosszul fogott talajt, és azonnal jelezte, nagy a baj – nagy fájdalmak és könnyek között bicegett le a kispadra, ahol a jobb térdét kezdték azonnal ápolni. A második félidőre már nem is jött ki, az első gyorshírek szerint kificamodott a térde.

A második félidő is madridi helyzettel indult, Griezmann puskázott el nagy lehetőséget, majd a francia akrobatikus mozdulattal lőtt a kapu fölé, ám hiába minden erőfeszítés a vendégek részéről az egyenlítésre, újabb gólt megint a Sevilla szerzett. Igaz, Ocampos találatát les miatt nem adta meg a játékvezető. Továbbra is izgalmasan alakult a mérkőzés mindkét oldalon nagy helyzetekkel, ám hol Oblak védett nagyot, hol a másik kapus, Nyland, ám újabb gól már nem esett – visszavont sem. A lefújás pillanatában a Sevilla játékosai olyan ünneplésbe kezdtek, mintha legalább a bajnoki címet nyerték volna meg, de az kétségtelen, hogy egymás utáni második bajnoki győzelmükkel fontos három pontot gyűjtöttök be a kiesés előli menekülés során. 1–0

SPANYOL LA LIGA
24. FORDULÓ
Sevilla–Atlético Madrid 1–0 (I. Romero 18.)
KORÁBBAN
Getafe–Celta Vigo 3–2 (Mayoral 41., Ja. Mata 45+2., 89., ill. Larsen 71., Allende 85.)
Mallorca–Rayo Vallecano 2–1 (A. Sánchez 48., Muriqi 90+1., ill. Á. García 76.)
KÉSŐBB
21.00: Barcelona–Granada (Tv: Spíler2)

Szóljon hozzá!