Bundesliga - 2024.2.24.

ÓRIÁSI POTYA GÓL DÖNTÖTT, A MAINZ ELLEN IS NYERT A LEVERKUSEN

A Bayer Leverkusen a vártnál nehezebben, 2–1-re legyőzte a Mainzot a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának péntek esti találkozóján.

Minden körülmény adva volt ahhoz, hogy folytatódjon a Bayer Leverkusen meseszerű sorozata a Bundesligában. Xabi Alonso csapata saját oroszlánbarlangjában fogadta az utolsó előtti helyen álló Mainzot, vagyis előzetesen semmi sem utalt arra, hogy a hazaiak megszenvedhetnek a találkozón. Granit Xhaka már a 3. percben megszerezte a vezetést a Leverkusennek, a folytatásban azonban mégsem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt a hazaiak eltervezték – öt perccel később Dominik Kohr a semmiből kiegyenlített.

A kapott gól visszavetette a Leverkusent, és szárnyakat adott a lesajnált Mainznak. A vendégek kimondottak jól tartották magukat, bár a hazaiak végig hatalmas mezőnyfölényben futballoztak, ami leginkább a szögletek számában mutatkozott meg. Valami mégis hiányzott ezen az estén Xabi Alonso csapatának játékából, a „gyógyszergyáriak” tompának, fáradtnak tűntek, és sokáig nem is találtak fogást a jól szervezett Mainzon.

Az áttörésre a 68. percig kellett várni, amikor Robert Andrich középre tartó távoli lövését nagyon csúnyán bevédte a Mainz kapusa, Robin Zentner. Ismét vezetett tehát a Leverkusen, innen pedig már nem volt visszaút a Mainznak. A 80. percben ráadásul Jessic Ngankamot kiállította a játékvezető, így a mainziak tíz emberrel fejezték be a találkozót. A hajrában a Leverkusen már tartotta a labdát, és 2–1-re megnyerte a találkozót, újabb lépéssel közelebb kerülve a bajnoki címhez.

NÉMET BUNDESLIGA
23. FORDULÓ
Bayer Leverkusen–Mainz 2–1 (G. Xhaka 3., Andrich 68., ill. Kohr 8.)
Kiállítva: Ngankam (80.)

Szóljon hozzá!