Serie A - 2024.2.27.

PAULO DYBALA TRIPLÁJÁVAL GYŐZÖTT A ROMA

Paulo Dybala mesterhármasának köszönhetően az AS Roma 3–2-re legyőzte a Torinót az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 26. fordulójában, hétfőn.

A Roma a meccs kezdetétől fogva szép támadásokat vezetett, és több nagy helyzetet is ki tudott alakítani. A legnagyobb lehetőségéhez a 42. percben jutott, amikor Szaba Szazonov szabálytalansága miatt büntetőhöz jutott, ezt Paulo Dybala értékesíteni tudta. A hazaiak azonban nem örülhettek sokáig, kevesebb mint két percre rá ugyanis Duván Zapata fejesével egyenlítettek a torinóiak.

A fordulás után folytatták agresszív játékukat a fővárosiak, és nem sokkal később visszavették a vezetést, ismét Dybala talált be, ezúttal bőven a tizenhatoson kívülről eresztette el – a labda a jobb alsóban landolt. Bő tíz percre rá már érkezett a harmadik is: Romelu Lukaku remek passza nyomán került nagy helyzetbe az argentin, aki harmadszor sem hibázott. A folytatásban egy öngól által a Torino is betalált, de ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elég. 3–2

OLASZ SERIE A
26. FORDULÓ, hétfői mérkőzések
Roma–Torino 3–2 (Dybala 42., 58., 69. – az elsőt 11-esből, ill. D. Zapata 44., Huijsen 89. – öngól)
20.45: Fiorentina–Lazio (Tv: Sport1)

Szóljon hozzá!