Serie A - 2024.2.17.

TOVÁBB ROBOG A BAJNOKI CÍM FELÉ A SALERNITANÁT PERCEK ALATT LEPOFOZÓ INTER

Az Inter magabiztosan 4–0-ra legyőzte az utolsó Salernitanát az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 25. fordulójának pénteki játéknapján.

 

A játéknap a Torino kényelmes 2–0-s Lecce elleni győzelmével kezdődött, majd jöhetett a listavezető Inter, amely az elmúlt két körben rangadókat nyert, most viszont a ligautolsó várt rá, ráadásul hazai pályán. 

Nos, előbbiekből is lehetett rá számítani, mi lesz a meccs végkimenetele, a milánóiak pedig nem okoztak csalódást: a 17. percben Marcus Thuram, míg körülbelül egy perccel később Lautaro Martínez talált be, lerendezve ezzel a lényegi kérdéseket. Denzel Dumfries még az első félidőben megszerezte a meccs harmadik gólját, a vége pedig 4–0 lett – Marko Arnautovic a 91. percben állította be a végeredményt.  

A Thuram (10), Martínez (20) duó összesen 30 gólnál jár az idényben a Serie A-ban, utóbbi támadó pedig egyre valószínűbb, hogy gólkirály lesz. Ezzel együtt az Inter dominanciája is megkérdőjelezhetetlen: Simone Inzaghi csapata 10 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot.       

OLASZ SERIE A, 25. FORDULÓ 
Torino–Lecce 2–0 (Bellanova 50., Zapata 81.)
Kiállítva: Pongracic (70., Lecce) 
Internazionale–Salernitana 4–0 (M. Thuram 17., Lautaro Martínez 19., Dumfries 40., Arnautovic 90+1.)  

Szóljon hozzá!