Serie A - 2024.2.24.

ZSINÓRBAN ÖTÖDSZÖR IS GYŐZÖTT, FÉLELMETES FORMÁBAN A BOLOGNA

A Bologna 2–0-s győzelmet aratott a kiesés elől menekülő Verona ellen az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 26. fordulójának nyitányán.

Sajnálatos közjátékot hozott a bolognai összecsapás 8. perce: a meccs játékvezetője, Rosario Abisso megsérült, így a negyedik játékvezető, Giacomo Camplone váltotta a pályán. A félidő derekán megingott az addig szervezetten védekező Verona: egy szöglet után a vendégkaput védő Montipo nem tudta megfogni a labdát, a közelben ólálkodó Orsolini pedig gólt rúgatott Giovanni Fabbiannal.

A fordulás után is a Thiago Motta vezette hazaiak uralták a játékot (eltekintve néhány veronai fellángolástól), s a 65. percben újabb gólt szereztek: az első találatot jegyző Fabbian a hazai egyérintős passzokba belelépő Serdartól kapta meg a labdát, majd középre emelt, ahonnan a berobbanó Remo Freuler megszerezte első bajnoki gólját a Bologna színeiben.

A hátralevő időben több gól nem született (Skorupski óriásit védett az utolsó percekben), így a kiváló formának örvendő piros-kékek sorozatban az ötödik győzelmüket (az elmúlt hetekben többek között a Laziót és a Fiorentinát is két vállra fektették) könyvelhették el. Az összességében hat meccs óta veretlen Bologna így biztosan a BL-szereplést jelentő negyedik helyen zárja ezt a fordulót, mivel az egymás elleni eredmények tekintetében jobban áll a közvetlen üldöző Atalantánál.

OLASZ SERIE A
26. FORDULÓ
Bologna–Verona 2–0 (Fabbian 27., Freuler 65.)

Szóljon hozzá!