Liga BBVA - 2024.3.31.

A BARCELONA EGYETLEN GÓLLAL VERTE A TÍZ EMBERREL JÁTSZÓ LAS PALMAST

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 30. fordulójában a Barcelona 1–0-ra legyőzte a Las Palmast.

Bár az első félidőben nem esett gól, egyáltalán nem volt eseménytelen játékrész. A 19. percben Raphinha mattolta a Las Palmas védelmét, ám hiába a nagy öröm, a VAR lest jelzett. A 25. percben a vendégek kapusa, Álvaro Valles letarolta a gólhelyzetben kitörő Raphinhát, a játékvezető azonnal felmutatta a piros lapot. A 35. percben majdnem gólra váltotta az emberelőnyt a Barca, ám Robert Lewandowski a lécet találta telibe.

A második félidőben az 59. percig kellett várni, hogy az amúgy emberhátrányban is remekül futballozó Las Palmas védelme megtörjön: Joao Félix pazar löbbölését Raphinha könnyedén fejelte a kapu jobb oldalába.

A Barcelona ezzel meg is nyerte a meccset, habár a különbség lehetett volna nagyobb is. Csakhogy minden kimaradt, például a 78. percben Joao Félix totál ziccerben öt méterről a lécre emelte a labdát. De a legfontosabb, a győzelem, az nem maradt el.

A katalánok nyolc bajnoki óta veretlenek, és sorozatban már ötödik alkalommal nem kaptak gólt. Hátrányuk öt pont az egy meccsel kevesebbet játszó Real Madrid mögött.

SPANYOL LA LIGA
30. FORDULÓ
Barcelona–Las Palmas 1–0 (Raphinha 59.)
Kiállítva: Valles (25., Las Palmas)

Szóljon hozzá!