Premier League - 2024.3.31.

A HOSSZABBÍTÁSBAN SZEREZTE MEG A VEZETÉST AZ MU, MÉGSEM NYERT

A Manchester United 1–1-es döntetlent játszott a Brentford otthonában az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 30. fordulójának nagyszombati játéknapján.

A két gárda ez első percektől kezdve hihetetlen tempóval játszott, Bruno Fernandesnek már a harmadik percben nagy helyzetet sikerült kialakítania – amit mondjuk jócskán a kapu mellé lőtt –, majd a Brentford is többször eljutott a United kapuja elé. A 24. percben pedig csak centimétereken múlt, hogy nem kerültek hátrányba a manchesteriek, hiszen Ivan Toney egy az egyben támadhatta a kaput, majd szépen el is lőtt André Onana mellett, de végül a kapufáról kifelé pattant a labda.

 Ezt követően pedig meglepő módon az immár hét bajnoki meccse nyeretlen hazaiak teljesen átvették a meccs irányítását. Gólt ugyan a szünetig már nem sikerült szerezniük, de hatalmas nyomást gyakoroltak az MU-ra és szinte folyamatosan benne volt a levegőben, hogy előnybe kerülnek. 

A fordulás után sem változott igazán a játék képe, már a Manchesternek is akadt egy-két ígéretes támadása, de nagyrészt a vendégek kapuja előtt zajlottak az események. Mindez azonban hiába volt, hiszen a Brentford rendkívüli helyzetei egytől egyig kimaradtak. A 73. percben ugyan úgy tűnhetett, megtört a jég, mikor Toney szépen lőtte a hálóba labdát, ám les miatt gyorsan el is vették a találatot.

A hosszabbításban azonban felpörögtek az események. Szinte a semmiből vezetett egy kontrát a Manchester United, aminek a végén Mason Mounthoz került a labda, aki higgadtan gólra is váltotta a lehetőségét. Ez a találat felrázta a hazaiakat is, így roppant gyorsan sikerült is rá válaszolniuk. A 99. percben ugyanis az egész meccsen brillírozó Toney adta be a labdát Kristoffer Ajernek, aki egészen közelről vágta azt be a hálóba, kiharcolva ezzel a döntetlent. 

ANGOL PREMIER LEAGUE
30. FORDULÓ
Brentford–Manchester United 1–1 (Ajer 90+9., ill. Mount 90+6.)

Szóljon hozzá!