Liga BBVA - 2024.3.10.

A KIESÉS ELLEN MENEKÜLŐ CÁDIZ LEGYŐZTE AZ ATLÉTICO MADRIDOT

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) a Cádiz az Atlético Madrid 2–0-s legyőzésével megszakította szeptember óta tartó rossz sorozatát, míg a Valencia egy góllal nyert a Getafe ellen.

Az első szombati mérkőzésen a Valencia a Getafét fogadta. A találkozó egyetlen gólját a hazaiak szerezték, Sergi Canós a félpályáról indította volna csapattársát, aki lesen volt, a mögötte kiugró Hugo Duro azonban nem. A 24 éves spanyol a kimozgó kapust átemelve talált a hálóba a 40. percben, ami győzelmet jelentett a Valenciának.

Cádiz a rendes játékidőben legutóbb 2023 szeptember elsején nyert meg tétmérkőzést. Az Atlético Madrid ellen Juanmi a 24. percben vezetést szerzett. Ezt követően Samuel Lino került helyzetbe, majd egy kézre pattanó labdát követően reklamáltak a vendégek, a bíró sípja azonban néma maradt. 

A második félidőben ugyan többet birtokolta a labdát Diego Simeone csapata, ám igazán veszélyes gólhelyzetet nem tudott kialakítani. Sőt, egy védelmi megingásnak köszönhetően Juanmi ismét betalált a 64. percben. Az Atlético szépíteni sem tudott, 2–0 lett a végeredmény, a Cádiz 23 bajnoki után tudott ismét nyerni.

SPANYOL LA LIGA
28. FORDULÓ
SZOMBATI PROGRAM
Valencia–Getafe 1–0 (Hugo Duro 40.)
Cádiz–Atlético Madrid 2–0 (Juanmi 24., 64.)

Szóljon hozzá!