Bundesliga - 2024.3.11.

A WOLFSBURG ELLEN IS NYERT, ÉS ŐRZI TÍZPONTOS ELŐNYÉT A LEVERKUSEN

A Bayern Leverkusen 2–0-ra legyőzte a Wolfsburgot a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 25. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén. A „gyógyszergyári” együttes ezzel őrzi tízpontos előnyét a második helyezett Bayern Münchennel szemben a tabellán.

Nyugodt helyzetben várhatta a Wolfsburg elleni találkozót a Bayer Leverkusen, hiszen annak ellenére, hogy szombaton a Bayern München fölényes győzelmet aratott a Mainz ellen, Xabi Alonso száguldó csapatának elsőségét semmi nem veszélyeztette. A tét csupán annyi volt a Leverkusen számára, hogy amennyiben nyer, visszaállítja a tízpontos különbséget a bajorokkal szemben.

Az első perceket még átvészelte kapott gól nélkül a Wolfsburg, ám a 28. percben emberhátrányba kerültek a vendégek, mivel Moritz Jenz nagyon hamar megkapta második sárga lapját is a meccsen. Nem sokkal később betalált a Leverkusen, Nathan Tella a 37. percben szerzett vezetést a házigazdának (1–0).

A második félidőben a Leverkusen biztosra ment, és úgy is uralta a meccset, hogy különösebben nem erőltette a támadásokat. A Wolfsburg megtette, amit emberhátrányban meg lehetett, tartotta az egygólos különbséget, de a 86. percben újabb gólt kapott: Florian Wirtz egy remek ütemű átadást kapásból, ragyogó mozdulattal lőtt a rövidbe, ezzel bebiztosította a csapata győzelmét (2–0).

Újabb győzelmének köszönhetően a Leverkusen tartja tízpontos előnyét a Bayernnel szemben, a Wolfsburg maradt a 13. helyen, és már tíz meccse képtelen nyerni a bajnokságban.

NÉMET BUNDESLIGA
25. FORDULÓ
Bayer Leverkusen–Wolfsburg 2–0 (Tella 37., Wirtz 86.)
Kiállítva: Jenz (28., Wolfsburg)

Szóljon hozzá!