Liga BBVA - 2024.3.17.

AZ ATHLETIC BILBAO GURUZETA DUPLÁJÁVAL VERTE MEG AZ ALAVÉST

Az Athletic Bilbao 2–0-ra nyert odahaza az Alavés ellen a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) szombat esti mérkőzésén.

Nagy tétje volt a szombat esti „kicsi” baszk rangadónak, hiszen az Athletic Bilbao egy győzelemmel – ideiglenesen – megelőzhette volna a vasárnap a Barcelonát fogadó Atlético Madridot, fellépve a negyedik helyre. Ennek szellemében lelkesen rohamozták a kék-fehérek kapuját a hazaiak, de az első igazán nagy lehetőség a vendégek előtt adódott, akik a 31. percben tizenegyest végezhettek el. A labda mögé Luis Rioja állt, a gyatrán elvégzet büntetőt viszont hárítani tudta Unai Simón. A kihagyott tizenegyes egy perc múlva megbosszulta magát: Nico Williams az alapvonalról gurította vissza a labdát Gorka Guruzetának, aki jobb külsővel a jobb felsőbe lőtt. Öt perccel később újfent gólt ünnepelt a San Mamés népe: Inaki Williams rosszul vett le egy hátulról előrebikázott labdát, amely viszont így lett tökéletes Guruzetának, aki 16 méterről a kapuba passzolt.

A fordulás után is sorra dolgozta ki a helyzeteket Ernesto Valverde csapata, de több gól nem született – az Athletic így ideiglenesen megelőzte az Atlético Madridot, amely csak a Barcelona legyőzése esetén veheti vissza a BL-indulást jelentő negyedik helyet. 2–0

SPANYOL LA LIGA
29. FORDULÓ
Athletic Bilbao–Alavés 2–0 (Guruzeta 32., 37.)
KORÁBBAN
Getafe–Girona 1–0 (Y. Santiago 33.)
Osasuna–Real Madrid 2–4 (Budimir 7., I. Munoz 90+1., ill. Vinícius Jr. 4., 64., Carvajal 18., Brahim Díaz 61.)
Mallorca–Granada 1–0 (Raillo 85.)

Szóljon hozzá!