Serie A - 2024.3.16.

AZ EMPOLI KAPUSA NAGY NAPOT FOGOTT KI, DE A BOLOGNA CSAK KIKAPARTA A GESZTENYÉT

A Bologna 1–0-ra nyert Empoliban az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 29. fordulójának nyitó mérkőzésén, pénteken.

Az első nagyobb gólszerzési lehetőségeket a Bajnokok Ligája-indulásért harcoló Bologna alakította ki, a félidő feléhez közeledve Elia Caprile több szép védést is bemutatott. A kiesés elkerüléséért küzdő Empoli nem tudott helyzetbe kerülni, míg a vendégek a 40. percben ismét megdolgoztatták a hazaiak kapusát. Aztán a szünet előtt M’Baye Niang lódulhatott meg ziccerben (talán lesről), de egy visszaérő védő még épp közbelépett a lövése előtt.

A 80. percben Alexis Saelemaekers szerezhette volna meg a vezetést a Bolognának, ám Caprile ezúttal is hárítani tudott. Majd pár perccel később újra megtette ezt! Egyértelműen ő nyújtotta a pályán a legjobb teljesítményt, és a végére annyira megbabonázta az ellenfeleket, hogy Riccardo Orsolini egészen közelről fölé bombázott.

Aztán mikor már elkönyveltük volna a döntetlent, a Bologna a 94. percben csak bevitte a mindent eldöntő találatát, Giovanni Fabbiant ünnepelhették a társak (0–1).

Győzelmével a Bologna megerősítette helyét a negyedik pozícióban.

OLASZ SERIE A
29. FORDULÓ
Empoli–Bologna 0–1 (Fabbian 90+4.)

Szóljon hozzá!