Liga BBVA - 2024.3.12.

AZ UTOLSÓ PERCEKBEN MENTETT PONTOT A LIGATUTOLSÓ A SEVILLA ELLEN

A ligautolsó Almería a hosszabbítás végén mentette 2–2-re a Sevilla elleni találkozót a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 28. fordulójának hétfői játéknapján.

A mérkőzés nagyon hamar beindult, mindkét gárdának sikerült több, értékes helyzetet is kialakítania, így csak idő kérdése volt, mikor születik meg az első találat. A jég végül a 38. percben tört meg, amikor a hazaiak középpályása, Jonathan Viera gyönyörűen juttatta át a labdát a védőkön, ezzel helyzetbe hozta Adri Embarbát, aki a kapu előtt már nem hibázott. 

A gól azonban meglepő módon lelassította a mérkőzést. A felek már sokkal visszafogottabban kezdeményeztek támadásokat és azt a kevés kiharcolt lehetőséget is rendre elszalasztották. A 81. percben viszont szinte a semmiből a vendégek egyenlítettek egy, az elsőhöz nagyon hasonló találattal. Ezúttal a pontos passzért Isaac Romero volt felelős, és Dodi Lukebakio volt a befejező ember. 

A hajrában ugyan Sergio Ramosék feltüzelték magukat és hamar sikerült is megfordítaniuk a meccset. A 86. percben ugyanis Lucas Ocampos csapott le szépen egy labdára, amit a kapuba juttatott.

Azonban a szép hajrá ellenére sem jött össze a sevillai győzelem, hiszen a 95. percben Marko Milovanovics be tudta venni a vendégek kapuját, így csodával határos módon pontot mentett együttesének. 

SPANYOL LA LIGA
28. FORDULÓ
Almería–Sevilla 2–2 (Adri Embarba 38., Milovanovics 90+5., ill. Lukebakio 81., Ocampos 86.)

Szóljon hozzá!