Hazai - 2024.3.6.

BÖDE GÓLSZÁMBAN BEÉRTE NIKOLICSOT, MECCSSZÁMBAN SZUSZÁT

A labdarúgó NB I 23. fordulóját követő visszapillantónkban fókuszban a 463 NB I-es meccsen 147 gólnál járó paksi Böde Dániel, de szó lesz a diósgyőri Bright Edomwonyi furcsa góljáról, az újpesti Banai Dávid védéseiről és a Ferencváros Kecskemét elleni góljairól is.

A száznegyvenhatodik és a száznegyvenhetedik élvonalbeli gólját is megszerezte Böde Dániel, aki nyerőembernek bizonyult az MTK Budapest elleni bajnokin.
A Paksi FC csatára 37 évesen is megmutatta, miért számított hosszú időn keresztül az élvonal egyik legjobb góllövőjének. Az MTK Budapest–Paksi FC mérkőzésen a hazai együttes sokáig szinte minden tekintetben riválisa fölé nőtt, ám a legnagyobb lehetőségeket is kihagyta, a Paks pedig hiába próbálta a rá jellemző támadófutballt játszani, gyorsan kiderült, az Újpest (2–1) elleni hétközi 120 perces kupacsata ott van a lábakban: az MTK nagyon hamar átvette az irányítást, helyzeteket alakított ki, tulajdonképpen csak a gól hiányzott a játékából. Amikor a vendégek vezetőedzőjének, Bognár Györgynek még az első félidőben sérülés miatt le kellett cserélnie két alapemberét, Windecker Józsefet és Mezei Szabolcsot, mindenki biztosra vette, csak idő kérdése, csapata mikor kerül hátrányba – nem ez a forgatókönyv valósult meg. A paksiak fáradtan is küzdöttek, mindig kisegítették egymást, majd jött Böde Dániel, és két villanásával eldöntötte a párharcot.

Szóljon hozzá!