Serie A - 2024.3.20.

ELHUNYT A FIORENTINA IGAZGATÓJA

Váratlanul elhunyt az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Fiorentina igazgatója, Joe (Giuseppe) Barone, aki vasárnap, csapata Atalanta elleni bajnokija előtt lett rosszul, s ezért elhalasztották a mérkőzést.
 

A Fiorentina honlapján számolt be róla, hogy kedden a milánói San Raffaele Kórházban elhunyt a csapat igazgatója, Joe (Giuseppe) Barone. 

Az 57 éves szakember 2019 óta dolgozott a firenzeiek igazgatójaként, irányítása alatt kétszer is kivívták a nemzetközi kupaindulást, s most is versenyben vannak az Európa-konferencialigában.

Barone vasárnap délután, az Atalanta–Fiorentina bajnoki napján a hírek szerint szívinfarktust kapott, s helikopterrel szállították a milánói San Raffaele Kórházba, ahol azóta ápolták, ám kedden életét vesztette.

Az olasz mellett amerikai állampolgársággal is rendelkezett igazgató közeli embere volt a Fiorentinát tulajdonló Rocco Commissónak a csapat szponzoránál, a Mediacomnál, de korábban közreműködött a New York Cosmos újjászületésében, ténykedett a Brooklyn Italians amerikaifutball-csapatnál, valamint ő volt az elnöke az Egyesült Államok negyedosztályú bajnokságát szervező ligának, az NPSL-nek (National Premier Soccer League).

Szóljon hozzá!