Liga BBVA - 2024.3.16.

EZÚTTAL ELMARADT A CSODA, A REAL SOCIEDAD SIMÁN VERTE A CÁDIZT

A Real Sociedad 2–0-ra verte odahaza a Cádizt a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 29. fordulójának pénteki nyitányán.

Félórányi játékra sem volt szüksége a Real Sociedadnak a cádizi védelem feltöréséhez. A 28. percben Kubo végzett el nagyon gyorsan egy szögletet, a labdát pedig Oyarzabal rúgta Mikel Merino elé, aki – az „elalvó” védők asszisztálása mellett – bevette Ledesma kapuját. A szünet előtt Oyarzabal óriási ziccerben hibázott, majd a Cádiz egyenlíthetett volna, de mindkét csapat lehetőségei kimaradtak.

A második félidőben még inkább a hazaiaknak állt a zászló, a Cádiz már nem tudta megismételni az Atlético Madrid ellen mutatott eredményes játékát. A 68. percben a két perccel korábban beálló Arszen Zaharjan volt eredményes – az első spanyolországi gólját szerző 20 esztendős orosz az Imanol Alguacil-éra 400. találatát jegyezte, beállítva a 2–0-s végeredményt. Győzelmével a baszk együttes továbbra is a hatodik a tabellán, míg a Cádiz ebben a fordulóban sem hagyja el a kiesőnónát – a Celta legnagyobb örömére.

SPANYOL LA LIGA
29. FORDULÓ
Real Sociedad–Cádiz 2–0 (Merino 28., Zaharjan 68.)

Szóljon hozzá!