Serie A - 2024.3.31.

FIRENZÉT IS BEVETTE, ZSINÓRBAN A HATODIK GYŐZELMÉT ARATTA A MILAN

A Milan 2–1-re győzött a Fiorentina otthonában az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 30. fordulójában.

Megható pillanatok előzték meg a találkozót, a csapatok – és az Artemio Franchi Stadion népe – közösen emlékeztek meg a Fiorentina közelmúltban elhunyt igazgatójáról, Joe Baronéról.

Az első félidő gólt ugyan nem, de eseménydús játékot hozott, a kapuk felváltva forogtak veszélyben. Ezzel együtt a gól elmaradt, mivel Terracciano, illetve a vendégektől Maignan is remek napot fogott ki. Ehhez képest a második játékrész elején hat perc alatt három gólt láthattunk: Ruben Loftus-Cheek Milenkovics elcsúszását kihasználva váltotta gólra Leao sarkazását, majd Alfred Duncan lőtte ki 20 méterről a jobb alsót. Nem sokáig örülhettek a egyenlítésnek a „violák”, Reijnders ugyanis remek labdával ugratta ki Rafael Leaót, aki előbb eltolta a labdát a kifutó kapus mellett, majd a firenzei kapuba passzolt. 

A folytatásban Terracciano remek védésekkel tartotta a meccsben az övéit, de a hazaiak másodjára már nem tudták bevenni Maignan kapuját – a Pioli-csapat így nyerni tudott, s a 2. helyen hat pontra növelte az előnyét a Lazio otthonában alulmaradó Juventus előtt. 

OLASZ SERIE A
30. FORDULÓ
Fiorentina–Milan 1–2 (Duncan 50., ill. Loftus-Cheek 47., Leao 53.)

Szóljon hozzá!