Premier League - 2024.3.5.

HA VENDÉGSÉGBE MEGY AZ ARSENAL, ANNAK ÚJABBAN GÓLPARÁDÉ A VÉGE: MOST HATIG JUTOTTAK ÖDEGAARDÉK

Kiütéssel érvényesítette a papírformát az Arsenal az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) hétfői játéknapján: az „ágyúsok” 6–0-ra nyertek az utolsó helyezett Sheffield United vendégeként – azaz sorozatban a harmadik idegenbeli bajnokijukon is elérték az ötgólos határt.

Az első percben Bukayo Saka lövését még „védte” a léc, ám az 5.-ben már vezetett az Arsenal: remek és villámgyors bal oldali adogatás után Martin Ödegaard kapta középen a labdát, és a bal alsó sarokba lőtt, 0–1. 

Az első ágyúlövés korán eldördült tehát, és gyorsan egyértelművé vált, hogy a londoniak hoztak muníciót bőven… A 13. percben Saka rángatta meg a hazai védelem bal oldalát, középre lőtt labdáját Jayden Bogle a saját kapujába szerencsétlenkedte, öngól, 0–2.

A sheffieldieknek megoldhatatlan feladatot jelentett a labda megtartása is, a lendületből nem engedő londoniak gyorsan megkontrázták őket kétszer: a 15. percben Gabriel Martinelli (0–3tíz perccel később Kai Havertz szerzett gólt, 0–4.

Hiába áll az utolsó helyen a United, hiába a borítékolható a vereség, ezen az estén is megtelt a Bramall Lane, azonban a negyedik gól után sokaknak elegük lett… A hazaindulók már nem láthatták, amikor a 39. percben, egy újabb villámgyors adogatás megkoronázásaképpen, Saka beadásából Declan Rice belőtte az ötödiket, 0–5.  

Egy kis stat: az Arsenal sorozatban a harmadik idegenbeli bajnokiján szerzett legalább öt gólt (West Ham 6–0, Burnley 5–0, Sheffield United 6–0); az angol élvonalban legutóbb a Burnley tett ilyet, 1961 őszén (Gracenote, Stats Foot).

A második játékrészre visszavett a tempóból a vendégcsapat – Sakát már a szünetben lecserélte Mikel Arteta –, de aki a lelátón maradt, láthatott még egy gólt, méghozzá szépet: az 58. percben Havertz visszagurított labdájából Ben White ágyúzott a kapu jobb oldalába, 0–6.

Gabriel Martinelli sérülése miatt nem lehetett teljes a londoni öröm, a brazil sántikálva, segítséggel hagyta el a pályát a második félidő derekán.

Az Arsenal sorozatban a hetedik bajnoki mérkőzését nyerte meg, és bár ezúttal az idegenbeli gólképességet hangsúlyoztuk, a széria három hazai győzelme is hozott összesen 12 gólt… 

Egy kis stat: a Sheffield United az első angol profi klub, amelyik egymást követő négy hazai tétmérkőzésén legalább öt gólt kapott; a mostani sorozat három bajnokit (Brighton 0–5, Aston Villa 0–5, Arsenal 0–6) és egy FA-kupa-meccset (Brighton 2–5) tartalmaz. (Squawka)

ANGOL PREMIER LEAGUE
27. FORDULÓ, HÉTFŐI MÉRKŐZÉS
Sheffield United–Arsenal 0–6 (Ödegaard 5., Bogle 13. – öngól, Gabriel Martinelli 15., Havertz 25., D. Rice 39., B. White 58.)

Szóljon hozzá!