Ligue 1 - 2024.3.2.

HIÁBA A RANGADÓ, MBAPPÉT MÁR A FÉLIDŐBEN LECSERÉLTE LUIS ENRIQUE

A Paris Saint-Germain és a Monaco 0–0-s döntetlent játszott egymással pénteken francia labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 24. fordulójának rangadóján.

A Monaco rendkívül jól kezdte a mérkőzést, az első percektől fogva nagy nyomást helyezett a PSG kapujára és folyamatosan helyzeteket harcolt ki. Már az 5. percben nagy lehetőséghez is jutott a tabellán harmadik gárda Balogun lövésének köszönhetően, de a párizsiak szerencséjére résen volt, így nem jutott hamar előnyhöz a monacói csapat. A folytatásban ráadásul egyszer be is találtak a monacóiak, ám a VAR vizsgálata után a bíró érvénytelennek ítélte a találatot. Mivel a fővárosiak nem igazán voltak közel a gólhoz a hazai gárda pedig továbbra sem használta ki elég jól a helyzeteit, gól nélkül fordulhattak a felek. 

A pörgős első félidő után a szünet sem volt eseménytelen, hiszen  Luis Enrique lecserélte Kylian Mbappét. A vezetőedző az utóbbi napokban már beszélt róla, hogy a csapatnak el kell kezdenie készülnie arra, hogy jövőre a francia sztár már biztosan nem marad Párizsban, és úgy tűnik, hogy igen korán be is tartotta az ígértét.

Ezt követően meglepő módon nagyot javult a vendégek játéka, szinte teljesen átalakult a mérkőzés képe. A PSG folyamatosan az ellenfél kapuja előtt volt és megdolgoztatta a Monaco lengyel kapusát, Majeckit, de gólt továbbra sem sikerült szereznie. Mivel a hajrában a csapatok már inkább lassítottak, minthogy növelték volna a nyomást, az állás a lefújásig már nem változott. 0–0

Szóljon hozzá!