Liga BBVA - 2024.3.18.

HIÁBA VEZETETT SOKÁIG A SEVILLA, A CELTÁÉ LETT A HÁROM PONT

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 29. fordulójában a Celta Vigo 2–1-re győzött a Sevilla otthonában úgy, hogy a vendéglátók a 18. perctől a 72.-ig vezettek. Az Almería megszerezte idénybeli első bajnoki győzelmét.

A Sevilla az első negyedóra végén megszerezte a vezetést Juszef en-Nesziri révén, és az előnyét sokáig tartotta is, hiába birtokolta a labdát több mint 70 százalékban a Celta. A második félidő közepén aztán hat perc alatt fordított a vendégcsapat: előbb Carles Pérez bombázott a tizenhatos jobb sarkáról a hosszú felsőbe, majd Jörgen Strand Larsen tette sarokkal a jobb alsóba a balról érkező beadást.

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a hazaiaknál Quique Sánchez Flores vezetőedző a 61. percben lecserélte a csapata gólját szerző En Neszirit, aki ezt meglehetősen rossz néven vette és összebalhézott a kispad előtt a trénerrel – vélhetően nem marad el az eset folytatása…

Azt nem állítjuk, hogy délutánra kiszakadt volna a gólzsák a La Ligában: az Almería úgy nyert 1–0-ra a Las Palmas otthonában Leo Baptistao 14. percben szerzett góljával, hogy a házigazdáknak összesen 21 kapura lövésük volt, ám csak hat találta el a kaput, de be egy sem ment. Ezzel a tabella utolsó helyén álló andalúziaiak megszerezték idénybeli első bajnoki győzelmüket – a bennmaradás kiharcolásához azonban valószínűleg későn érkezett az első hárompontos meccs.

A másik délutáni mérkőzésen is csak egy gól esett: a Villarreal 1–0-ra győzött a Valencia ellen Jorge Cuenca góljával – a hazaiak az első félidőben Alex Baena révén büntetőt hibáztak.

A kora esti mérkőzésen a Rayo Vallecano – némi meglepetésre – otthon tartotta a három pontot a Betist fogadva. A házigazdák mindkét félidőben egyszer találtak be a sevillaiak kapujába, akik ezzel sorozatban harmadik bajnokijukon is vereséget szenvedtek.

SPANYOL LA LIGA
29. FORDULÓ, vasárnapi mérkőzések
Sevilla–Celta Vigo 1–2 (En-Nesziri 18., ill. C. Pérez 72., Strand Larsen 78.)
Las Palmas–Almería 0–1 (Leo Baptistao 14.)
Villarreal–Valencia 1–0 (Cuenca 54.)
Rayo Vallecano–Real Betis 2–0 (Lejeune 40., Camello 78.)

Szóljon hozzá!