Premier League - 2024.3.21.

KERKEZ MILOSÉKTÓL ÉRKEZETT SPORTIGAZGATÓ SZOBOSZLAIÉKHOZ

Az angol élvonalbeli Liverpool hivatalos honlapján tudatta, hogy a 2023–2024-es idény lezárultával a legutóbb a Bournemouth technikai igazgatójaként dolgozó Richard Hughes veszi át a sportigazgatói tisztséget a téli átigazolási időszak után távozó Jörg Schmadtkétól.

A 44 éves Richard Hughes labdarúgóként megfordult az Arsenal, a Bournemouth, a Portsmouth és a Grimsby Town csapatainál is, s bár nem futott be fényes karriert, ötszörös skót válogatottnak mondhatja magát.

A szakember visszavonulása után is maradt a labdarúgás mellett, a Bournemouth megfigyelői stábjához csatlakozott, majd nem sokkal később technikai igazgatóvá léptették elő.

Kerkez Milos csapata viszont március 5-én tudatta, hogy Richard Hughes a 2023–2024-es idény végeztével csaknem tíz év után távozik a klubtól.

Richard Hughest Michael Edwards nevezte ki a Liverpool sportigazgatójának, akit a „vörösök” nemrég hoztak vissza, de nem sportigazgatónak, hanem futballügyi vezérigazgatónak. A két szakember egyébként a Portsmouthnál csapattársa volt egymásnak.

„Hihetetlen büszkeséggel tölt el, hogy felajánlották ezt a lehetőséget. A Liverpool FC egyedülálló klub, és hálás vagyok érte, hogy ebben a minőségemben szolgálhatom a csapatot. Az emberek jogosan beszélnek a klub gazdag történelméről, de engem a jelen és a jövő izgat igazán. Jürgen Klopp kiváló csapatot és keretet vezet, emellett kiemelkedő a fiatal játékosok iránti elkötelezettsége és az első csapathoz vezető útjuk” – fogalmazott Richard Hughes a klub honlapjának.

Az új sportigazgatónak elsődleges feladata lesz, hogy megtalálja az idény végeztével távozó Jürgen Klopp utódját, emellett hamarosan el kell kezdenie a tárgyalásokat azokkal a játékosokkal, akik nyáron szerződésük utolsó évébe lépnek, mint például Alisson, Mohamed Szalah vagy Virgil van Dijk.

 

Szóljon hozzá!