Liga BBVA - 2024.3.11.

KÉT PIROS, ÖT GÓL – A VILLARREAL ELHOZTA A HÁROM PONTOT SEVILLÁBÓL

A Villarreal mozgalmas meccsen 3–2-re megverte a Betist a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 28. fordulójának vasárnap esti találkozóján. A „sárga tengeralattjáró” sorozatban harmadik győzelmét aratta a bajnokságban.

Két hasonló felfogású csapat találkozott egymással vasárnap a spanyol bajnokságban. A tabellán elfoglalt helyezés, és a hazai pálya miatt előzetesen a Betis volt kedvezőbb helyzetben, de a Villarreal sem számított esélytelennek, már csak azért sem, mert a „sárga tengeralattjáró” legutóbbi hét bajnokiján veretlen maradt – igaz, csütörtökön sima 4–0-s vereséget szenvedett a Marseille-től az Európa-ligában.

Az első félidőben nem unatkozott a sevillai közönség, három gól is született a találkozón. A 30. percben Guido Rodríguez szerzett vezetést a Betisnek, de sokáig nem örülhettek a hazaiak, mivel tíz perccel később Alexander Sörloth gólpassza után Álex Baena az üres kapuba gurított és egyenlített.

Közvetlenül a szünet előtt Willian José ismét a hazai csapatot juttatta előnyhöz – a gólt egy rövid ideig még videózták, de végül a játékvezető nem vonta vissza a találatot, így a félidőben 2–1-re vezetett a Betis.

A második félidőt álmosan kezdték a zöld-fehérek, és ezt góllal büntette a Villarreal: Szokratisz Papasztathopulosz öngólt vétett, így hamar 2–2-re alakult az eredmény. A bekapott gól megfogta a Betist, és újabb lendületet adott a Villarrealnak, amely a folytatásban többször is jelezte, hogy győzelemre tör a Benito Villamarínban. A 67. percben ráadásul a Villarreal gólfelelőse, Sörloth is betalált, ennek köszönhetően a vendégek először átvették a vezetést a fordulatos összecsapáson.

Maradt izgalom a végjátékra is: a 70. percben előbb a villarrealos Alberto Morenót, majd a betises Chimy Ávilát is kiállította a játékvezető egy kakaskodás miatt, azaz mindkét csapat tíz emberre fogyatkozott a hajrára. 

A Betis a folytatásban még megpróbálkozott az egyenlítéssel, és erre volt is ideje, hiszen a játékvezető majdnem tíz percet hosszabbított a találkozón. A Villarreal azonban állta a nem túl erőteljesen rohamokat, megőrizte egygólos vezetését és elhozta a három pontot Sevillából.  2–3 

SPANYOL LA LIGA
28. FORDULÓ
Real Betis–Villarreal 2–3 (Guido Rodríguez 30., Willian José 45+3., ill. Álex Baena 40., Papasztathopulosz 48., Sörloth 67.)
Kiállítva: Chimy Ávila (70., Betis), Alberto Moreno (70., Villarreal)

Szóljon hozzá!