Serie A - 2024.3.2.

KIKAPOTT ODAHAZA A MILANTÓL, KÖZBEN HÁROM PIROS LAPOT IS BESZEDETT A LAZIO

A Milan 1–0-ra győzött a Lazio otthonában az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 27. fordulójának pénteki nyitányán.

Nem igazán bírt egymással az első félidőben a Lazio és a Milan –  hazai oldalon Maurizio Sarri a Bayern München elleni BL-csatára gondolva állította össze a kezdőcsapatot, így a kispadon kezdte a mérkőzést Immobile, Isaksen, Cataldi és Hysaj is. Ezzel együtt a római „sasok” dolgoztak ki több helyzetet az első félidőben (szám szerint kettőt), míg a Milan csak a szünet előtt tudot veszélyeztetni Pulisic átlövésével, de Provedel résen volt.

A fordulás után Luca Pellegrini kavarta fel az állóvizet, miután hét perc alatt kétszer is sárga lapot kapott. Ezt követően felpörögtek az események: Loftus-Cheek ziccerét Provedel hárította, majd pillanatokkal később Immobile lőtt közelről Maignan kapuja mellé. Nem sokkal később Leao már a hálót is megzörgette, de a játékvezető (némi VAR-ozás után) les címén érvénytelenítette a gólt. A 86. percben aztán már érvényes gólt ünnepelhetett a milánói tábor: Noah Okafor első lövését még védte Provedel, de némi kavarodás után ismét a svájci lőhetett, s másodjára már a Lazio kapusa sem tudta kiütni a labdát.

A ráadásban több hazai játékosnak is eldurrant az agya, Mattéo Guendouzit és Adam Marusicsot is kiszórta a mérkőzést vezető Marco Di Bello, de a végeredményen ez már nem változtatott, maradt az 1–0-s milánói siker. 

 

OLASZ SERIE A
27. FORDULÓ
Lazio–Milan 0–1 (Okafor 88.)
Kiállítva: L. Pellegrini (57.), Marusics (90+4.), Guendouzi (90+6.) 

Szóljon hozzá!