Liga BBVA - 2024.3.2.

MINGUEZA ÁTLÖVÉSE DÖNTÖTT, ALSÓHÁZI RANGADÓT NYERT A CELTA

A Celta Vigo 1–0-ra legyőzte az Almeríát a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 27. fordulójának pénteki nyitányán.

Gyakorlatilag egy csapat volt a pályán a Balaídosban, ahol végig a Celta akarata érvényesült, de hiába szereztek már a 22. percben gólt a vigóiak, Bamba találatát les címén érvénytelenítette a VAR. A vendég, még mindig nyeretlen Almería eközben a szerencsével is hadilábon állt: a Milantól kölcsönvett argentin tinit (aki kifejezetten jó formában érkezett a spanyol bajnokság utolsó helyezettjéhez) egy csapattársa rúgta fejbe, így még a szünet előtt elveszítette legfontosabb fegyverét az andalúz  együttes. 

A 65. percben Bruno Langa kiállítása nyomán megfogyatkozott az Almería, majd nyolc perccel később Óscar Mingueza 25 méteres átlövése vágódott a jobb kapufáról a hálóba – megérdemelten szerezte meg a vezetést Rafa Benítez csapata.  A folytatásban további helyzeteket dolgoztak ki a vigóiak, de az eredmény nem változott – a Celta fontos pontokat vágott zsebre, és győzelmi kényszerbe hozta a 18., már kieső helyen álló Cádizt (a 14 pontot gyűjtő Granadáról nem beszélve). Ezzel szemben az Almeríának már csak matematikai esélye maradt a bennmaradásra.  

SPANYOL LA LIGA
27. FORDULÓ
Celta Vigo–Almería 1–0 (Mingueza 73.)
Kiállítva: Langa (65.)

Szóljon hozzá!